Betegeling badkamer tuinhuis

Hanny

  • #1
Ik heb een oud tuinhuisje gekocht en ben de badkamer aan het opknappen. De wande zijn geschilderd met een of andere water afstotende verf en op de vloer lag een zeil op hout.
vraag 1; Kan ik de wanden gewoon betegelen? en is het voldoende om het plafond te verven. Welke verf is dan aan te raden. Het vloertje is van hout (vocht) hoe kan ik dit het beste afwerken. Is het mogelijk dit te betegelen of zijn er nog andere opties. Ik zie uit naar reacties.
Groet Hanny
 

Fiesiekus

  • #2
Hoe zit het met isolatie van wand, vloer en plafond? Uit welk materiaal is de wand?

Het beste voor de vloer is een betonvloertje te storten en daarop te tegelen. Voor de wanden: groene gipsplaat plaatsen.
 

Klussen met Siep

  • #3
Groene gipsplaten is geldklopperij.....

eenvoudige witte platen nemen en deze impregneren met *********. Het gips is exact hetzelfde, alleen het papier is behandeld. Wat jij dus kunt doen met de diepgrondering. Scheelt je een hoop geld. Je hebt je platen dan tevens voorbehandeld om te tegelen.

Als ik je een tip mag geven over de vloer: Check eerst of de planken danwel balken rotte plekken vertonen. Zo ja, die stukken vervangen . Daarna gooi je er zwalustaart platen overheen. Deze hebben de eigenschap dat ze in combinatie met een dunnere laag beton een grotere sterkte hebben. een Zwaluwstaart plaat, de naam zegt het al: De dwarsdoorsnede van de plaat heeft de vorm van een zwalumstaart. Deze loopt vol met beton. De plaat 'grijpt ' zich als het ware vast in het beton en krijgt hierdoor stijfheid. Door de regel wordt een vloer van MAAR 5 cm dikte als voldoende sterk ervaren.

Kun je op je oude dag ook nog de douche in.....

Succes
 

Klussen met Siep

  • #4
Oja..... Het plafond.


Ik weet dat ****** en ***** speciale latex hebben voor natte ruimtes. (Flexa zelfs schimmelwerende).

Nooit de eigenmerken kopen...... :!: :!: :!: Goedkoop is duurkoop! Geef initieel rustig een paar centen meer uit, het loond echt.

Om een voorbeeldje te geven: Eigen merk latex is dunner en dekt minder goed. Is welliswaar voor dezelfde hoeveelheid van een A-merk goedkoper, maar je kunt er minder m2 mee verven. Stel nu dat je 24 m2 moet doen. 2,5 liter eigenmerk doe je bijv 20m2 mee: wordt dus twee potten. Kijk dan even bij de *** of *****, vaak kun je dan met een pot uit. Is altijd goedkoper dan twee potten eigen merk.

Kijk maar na, vaak hangt er wel een lijst bij de verfmengbalie met de te behalen m2 per hoeveelheid.

Zo, ook hier maar succes mee dan.....
 

Hanny

  • #5
Het is een houten huisje. de wanden zijn van hout met een waterafstotende verflaag. de fundering van het huisje is tegels met een houten balklaag
 

Hanny

  • #6
Dank voor de tip. Ik ga inderdaad kijken hoe het met de balken zit.
Ik ben bang dat een betonnen vloertje te zwaar wordt ( verzakken) Het fundament is tegels en de balken zijn hout.
Hoe zit het dan met de ventilatie

Ik ben bang dat beton te zwaar wordt ivm evt verzakken
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #7
Wilt u gewoon antwoord geven ?
Allerlei quotes plaatsen leest moeilijker en maakt het topic onoverzichtelijk.
 

Klussen met Siep

  • #8
Ik maak geen reclame...... Ik deel mijn ervaring. Als de BEKENDE topmerken die je bij elke bouwmarkt kunt vinden niet bij naam genoemd mogen worden, vraag ik mij af hoe ik deze mevrouw moet helpen.

Hoogachtend,

Een ontevreden ex-bouwmarktmedewerker.....
 

Klussen met Siep

  • #9
Zo nu mevrouw.

Als u de zwaluwstaartplaten met een lichtgewicht beton gebruikt moet het wel goed gaan. Kijk echter wel wat de ondergrond is van de tegels. is dit van zand? dit kan meer hebben dan klei of veengrond.

Het lichtgewicht beton vindt u naast de eigenmerk beton soorten in zakken van 25 kg. De verpakking is overwegend geel. Ik (Bea) mag helaas niet de merknaam noemen, dus geef ik u een mengeling (mix) van
omschrijvingen zodat het moet lukken om het te vinden :wink: :wink:
 

Klussen met Siep

  • #10
Ventilatie.....

Bij de bouwmarkt kun je een tal van ventilatoren bekijken. Dez sluit je aan op het licht en eventueel een constante spanning draad voor een na-loop tijd (als het licht uit gaat, blijft de ventilator nog even draaien.)
Maak met een vlinderboor 22 mm een paar gaten op een rij in de deur en plaats daar aan beide zijden een roostertje over. (tip: eerst het rooster aanschaffen)

De ventilator zo ver mogelijk van de deur plaatsen voor een goede circulatie.
 

Waldy

Specialist Zonwering
  • #11
Op de vloer kun je Vochtwerende tegelplaat leggen, zeer goed in vochtige ruimtes.
plaatmaat 1200x800X12mm

Voor de wanden wel degelijk de groene gipsplaten gebruiken, omdat je bij de achterkant niet kunt om te schilderen als deze gemonteerd is.
Daarnaast zijn deze dikker dan de normale gipsplaten en dat geringe prijsverschil zal de kost wel niet zijn op die renovatie
Wat ik ook zou doen is de gipsplaten ca 3 cm vrijhouden van de vloer ivm eventueel optrekkend voch mocht het ooit eens fout gaan, je zit nl in een natte ruimte
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #12
3 tot 5 mm ruimte en de naad afkitten lijkt me een beter idee.
Bij een ruimte van 3 cm hangt het kimband en de tegels in de vrije ruimte, dat gaat niet helemaal goed komen.
 

Klussen met Siep

  • #13
Waldy,

Als je een gipsplaat plaatst neem je doorgaans stucplaat. Deze zijn net als een groene plaat 13 mm dik. Als de plaat is geplaatst, smeer je onder in de hoeken van de wand met de vloer VLOEIBARE kimband. Deze is scheuroverbruggend en rekt.

Enne wat betreft die gipsplaten.....Ik heb het precies zo gedaan als ik beschreven heb bij mij zelf in de douche en dat zit al heel lang goed. Sterker nog: een aantal bouwvakkers die ik bij de verbouwing heb leren kennen hebben me hierop gewezen. Met eigen ogen heb bij 1 van die jongens thuis gezien hoe hij zij douche op deze manier plaatst.

Ik praat dus geen onzin.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu