Beste aansturing luchtgordijn

PetervdDungen

  • #1
Hallo allemaal,

Ik ben op zoek naar de ideale aansturing van mijn luchtgordijn. Het luchtgordijn is aangesloten op stadswarmte.
Momenteel ben ik in het bezit van een 0-10v regelklep, een thermostaat met twee 0-10v regelsignalen (een voor klep en een voor ventilator van luchtgordijn) en een thermostaatventiel.

Wat is volgens jullie de beste manier om de temperatuur in de ruimte constant te houden met het luchtgordijn? Ik was zelf van plan om het volgens de tekening aan te leggen maar vraag me wel af of het niet beter is om het retourwater weer te mengen met de aanvoer. Zou ik was advies van jullie mogen?
 

Mobel

Specialist Verwarming
  • #2
Normaal regel je de ruimte met ruimteregelaar en bijbehorende regelafsluiter van 0-10v , de uitblaastemperatuur wordt begrensd met behulp van thermostaatknop ,bulb/voeler dient geplaatst te worden aan de uitblaasrooster , zeker als luchtgordijn niet te hoog hangt wil je natuurlijk niet dat ie met 80 graden gaat uitblazen als je eronder loopt :mrgreen:

toepassen van 3 wegafsluiters bij stadsverwarming is niet toegestaan en kan een dure rekening opleveren, met een eigen circ pomp en juiste terugslagklep in juiste leidingf zou dat ook kunnen, maar schiet je niet veel mee op.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu