Bestaande betonvloer schuur verhogen

RvO

 • #1
Beste forumleden.

De vorige bewoner van mijn huis heeft 5 jaar geleden een schuur in de tuin gebouwd (3,5 *4,5 meter) en heeft deze op een zelf gemaakte 9 cm dikke betonplaat gezet. Deze plaat is middels in vieren gescheurd en verzakt, omdat er zoals het er naar uitziet geen wapeningsnet in zit (proefboren gaf geen betonijzer).
De betonplaat ligt te laag, waardoor de schuur onder water loopt bij hevige regenval. Mijn plan is de bestaande betonplaat 10 cm op te hogen met nieuw beton en hierin een wapeningsnet te verwerken. (uiteraard eerst bestaande beton goed schoonmaken en aanbranden met cementpapje). De schuur is in zn geheel 15 cm opgekrikt en kan nog hoger. De klossen van betonklinkers waar de schuur nu op steunt stort ik mee in het nieuwe beton.

De vraag is: is het zinvol om 10 tot 12 cm beton met wapening te storten op een slecht gemaakte verzakte betonplaat van 9 cm? Helemaal weghalen van de plaat laat ik liever achterwege, want dat betekent de schuur afbreken, vandaar deze vraag.
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Jan

  Algemeen beantwoorder
  Moderator
  • #2
  Op welke soort grond is de schuur gebouwd?
   

  Boertje125

  Vaste Beantwoorder
  • #3
  Die vloer verzakt anders komen er geen scheuren .
  voor een reparatie voor de aankomende 5-10 jaar is het zinvol

  voor de lange duur slopen en eerst een goede fundering maken
   

  RvO

  • #4
  @jan : Ondergrond onder betonplaat is zand en op 60 cm diep ligt een kleilaag. Zand is waarschijnlijk niet goed aangestampt voor de plaat er op werd gestort. Wat
  boertje125 al aangeeft, verzakte grond onder de plaat. De huizen zijn hier in de laatste 80 jaar ook wel wat verzakt, maar geleidelijk aan.
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu