Bestaande betonvloer schuur isoleren

Wol2

  • #1
Ik ben mijn stenen schuur aan het ombouwen tot kantoorruimte. Alle muren en het dak zijn inmiddels geïsoleerd, het gaat verwarmd worden dmv CV.
Nu is de vloer aan de beurt en ik vraag me af hoe ik dit het beste kan aanpakken.
Het is een oude grove beton/cementvloer, ongeveer 1 a 2 cm dik op een dampdichte zwarte folie op zand.

Wat moet ik hier voor vloer op leggen zodat er geen vochtvorming onder komt en wat ook voldoende geïsoleerd is?

Gr
Wouter
 

Marcn.88

Vaste Beantwoorder
Moderator
  • #2
Als de vloer maar 1 a 2 cm dik is zou ik deze geheel verwijderen en dan iets uitgraven zodat er 10 cm pir in kan en dan 10 cm betonvloer met eventueel vvw in het beton of een afwerkvloer en hier de vvw in verwerken
 

Wol2

  • #3
Dat is redelijk bewerkelijk, is een vloer met geïsoleerde laag die ik op de bestaande betonlaag leg niet een idee of denk ik nu te simpel?
 

Job_04

Specialist Werktuigbouw
  • #4
Dat kan ook prima als je vloer dan niet te hoog uitkomt. Hoeveel kun je omhoog zonder problemen met deuren en/of andere belemmeringen?
 

Wol2

  • #5
Even gemeten, 7 cm en dan begint het deurkozijn (kunststof deurkozijn + deur). Is dit genoeg, en hoe pak ik het aan? Ik heb al gehoord over eerst een regelwerk op de vloer plaatsen maar ik weet niet of dit nodig is met de huidige ondervloer (beton op dampdichte folie)
 

Wgb

Vaste Beantwoorder
  • #6
Zoals je voorsteld.
Dampdichte folie met daarop 20 mm beton geven geen probleem om daar 50 mm Alu PIR/PUR toe te passen, raggel werk 50 mm hoog en 20 mm OSB.
 

Wol2

  • #7
Dankje Wgb. Even voor de duidelijkheid, raggelwerk op huidige betonvloer en pir/pur platen ertussen, ook rechtstreeks op betonvloer? En dan osb erop.
 

Wgb

Vaste Beantwoorder
  • #8
Precies. Het spreekt voor zich, leg die isolatie zo gesloten om het transport van vocht naar het beton te minimaliseren zo gesloten mogelijk. De naden van de platen zou je ook nog af kunnen tapen als er kieren zijn ontstaan.
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #9
Het wordt een kantoorruimte. Dat betekent andere eisen dan een berging. Een fatsoenlijke vloer is dus nodig. 1 a 2 cm is geen fatsoenlijke vloer. Eruit halen en opnieuw opbouwen dus. Controleer of er bij de muren geen koudebruggen ontstaan.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu