Bestaand gat afdekken ?

Delcasa

  • #1
Ik heb enige tijd terug een bokszak opgehangen en ben bij de ijzerhandel met een keilbout weggegaan, op hun advies.

Slecht advies.

Dat wisten ze zelf ook dus ik heb kosteloos nu een kleine RVS muurplaat met een half oog er aan mee gekregen en 6 x 6mm nylon Alygator pluggen met 5mm schroeven erbij. Goede service maar nu mijn vraag...

Er zit dus nu een gat van 15mm in mijn plafond van de vorige keilbout. Het liefst dek ik deze af met mijn nieuwe bevestigingsplaatje. Dat betekend dat er rondom het bestaande gat 4 kleine (6mm) gaatje geboord gaan worden.

Ik heb tussen het bestaande gat en de nieuwe 6mm gaatjes ongeveer 15mm ruimte.

Is het veilig om deze nieuwe kleine gaatjes rondom het bestaand gat te boren? Ik wil niet dat door de krachten op de nieuwe schroeven er straks een stuk doorbreekt richting het bestaande gat en ik een gigantische wond in mn plafond heb ;) Of is het beton wel sterk genoeg om die krachten op de shcroeven te weerstaan?

Hier een plaatje ter verduidelijking.




Het gaat hier btw om een gloednieuw huis waar tijdens de bouw gestort beton gebruikt is.
 

Techno tim

  • #2
Gat keilbout dichtmaken cement, zodat druk nieuwe gaten worden opgevangen.
Vind de 6 mm pluggen aan de kleine kant, zelf zou ik de muurplaat vastzetten met kleine houtdraadboutjes en een plug van minimaal 8 mm.
 

Delcasa

  • #3
Zojuist een pakje cement van Beamix gekocht en een doosje zilverzand (aangezien dat het enige zand is dat niet per 25kg verkocht wordt...)

Er staat op de verpakking dat de hoeveelheid water 'per toepassing' verschilt, maar kan iemand mij een richtlijn geven hoeveel dat ongeveer moet zijn?

Kan ik op gevoel water in mixen totdat het een dikke papige substantie wordt? Of moet het toch echt wel zeer precies?
 

Techno tim

  • #4
Je kan het wel op gevoel aanmaken in dit geval.
Maak bestaand gat even goed stofvrij en maak het even nat met een plantenspuitje.
Prop nu de aangemaakte specie goed in het gat en laat dit minstens een dag drogen voordat je gaat boren van de nieuwe gaten.
 

Delcasa

  • #5
Oww, de gaten heb ik al geboord, het vullen moet nog gebeuren... Heb de 6mm aangehouden zoals me geadvisseerd was door de DHZ-zaak. Als de zak weer uit de muur komt laat ik het op hun kosten door een vakman doen ;)

Ik had de hamerboor maar 1 dagje vandaar... Morgen maar eens kijken of ik wat kan mengen en opvullen.

Hoelang moet ik het mixen? Ik ga gewoon de keuken mixer gebruiken aangezien het maar een klein beetje is dat ik nodig heb. En hoelang is het ongeveer werkbaar? Cement is niet meteen binnen een paar minuten hard toch? :roll:

Moet ik het nog afdekken als het er eenmaal inzit? Zodat het niet te snel uitdroogd, of is dat alleen bij grotere opvlakken?
 

Techno tim

  • #6
Dat de nieuwe gaten al geboord zijn is niet erg.
Je keukenmixer vuil maken, niet doen , gewoon een beetje mengen in een kommetje, zeg maar 3 eetlepels zand en 1 eetlepel cement, door mekaar mengen zodat het gelijk van kleur is, dat voorzichtig een klein beetje water er door mengen.
Daarna mag je het meteen verwerken, zelf nog na een half uurtje.
Afdekken hoeft niet, kan hooguit na een uurtje of wat, het geheel nog één keer licht nat spuiten.
 

Delcasa

  • #7
Okay =)

Dan ga ik zo eens bezig! Bedankt!!
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #8
Maak het niet te vochtig, want dan loopt het het gat uit. Je kan er eventueel een plankje onder klemmen om het een paar uur op z'n plek te houden.
 

Delcasa

  • #9
Ik heb het gat inmiddels gevuld en inderdaad was mijneerste recept te waterig. Er hoeft echt maar een mini beetje water in verhouding tot cement/zand in. Dus ik heb er een dubbele hoeveelheid cement/zand in gedaan en toen had ik een mooie dikke smurrie die zich goed het de hand(schoen) in het gat liet stoppen.

Zo meteen even checken of het goed is uit gehard (24u de tijd gehad) en dan kan de bokszak weer omhoog :)

bedankt zover iig!!!
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu