Beluchting/ontluchting standleiding nodig?

Mark75

  • #1
In ons huis (1948) zitten twee toiletten boven elkaar (begane grond en 1e verdieping). Deze afvoeren hiervan komen beide uit op de standleiding, maar het einde van de standleiding is gelijk de bovenste toilet. De standleiding loopt dus niet verder dan de vloer van de toilet op de eerste verdieping.

Dat werkt nu prima, geen last van stank, en er komen geen wastafels op uit die leeggetrokken worden.

Nu wil ik de toilet op de 1e verdieping verbouwen. De staande pot wordt vervangen door een inbouw exemplaar. Kan ik de standleiding zo laten, dus zonder ont/beluchting, of kan ik de beluchting inbouwen achter het inbouwreservoir bijvoorbeeld? Doortrekken tot het dak is geen optie.

PXL_20210626_091259972.jpg
 
Laatst bewerkt:

ADDave

  • #2
Als je geen beluchting door het dak kan maken, dan zou ik het zo laten. Ook al is het niet zoals het hoort.
Het werkt nu schijnbaar ook dus je verzamelleiding in de kruipruimte zal waarschijnlijk op een ander punt nog ontlucht worden.
 

ABCDE

  • #3
Geen wastafels die leeggetrokken worden of geen wastafels?

Beluchters altijd bereikbaar houden.

Verder wel vermakelijk die topics die beginnen met 'de juiste oplossing is geen optie'
 

Mark75

  • #4
Nee, er zijn geen wastafels. Alleen de twee toiletten. En bij de onderste toilet gaat de leiding direct naar buiten het riool in, dus geen beluchting in de kruipruimte.
Vandaar dat ik vroeg of het een optie zou zijn om beluchting toe te voegen in de inbouwreservoir ruimte. De bovenkant kan ik altijd openmaken, zo zou je bij de beluchting kunnen komen mocht het nodig zijn. Maar ik weer niet of het uberhaupt een goed idee is, een dergelijke constructie, vandaar mijn vragen. :)
 

Wgb

Vaste Beantwoorder
  • #5
Je moet maken wat je hebt getekend en openverbinding door het dak. Het wiel is al uitgevonden.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu