Beluchter op 15mm koper?

Arjena

  • #1
Bij mijn keukentje is de close-in boiler opgehangen in een ruimte naast de keuken. Voor de afvoer van de overloop van deze boiler is gebruik gemaakt van 15mm koperen leiding. Die verdwijnt na een korte bocht in de muur. Hoe e.e.a. daarachter is aangesloten kan ik niet achter komen zonder die muur open te breken, dus dat lijkt me geen goed plan.
Het probleem is echter dat als de bovenburen iets weg laten stromen de stankafsluiter leeggezogen wordt en de ruimte zich vult met een vreselijke putlucht. Een beluchter op de afvoer in de keuken aansluiten kan niet, daar kan ik niet bij (of ik moet de hele keuken er uit slopen). Dus ik zou een beluchter op de 15mm koper willen zetten. Maar die kan ik niet vinden. En een verloop van 15mm koper naar 32mm pvc lijkt ook niet te bestaan.
Wie heeft de gouden tip?

Arjen
 

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
  • #2
Er zijn wel verlopen van pvc waar je op aan kunt met een beluchter namelijk: PVC druk puntstuk uit buis vervaardigd 32mm x ½
 

Arjena

  • #3
Dank je Henk, maar die link naar je bureaublad kan ik niet openen :?

Ik heb overigens wel beluchters gezien met een 1/2" aansluiting, maar ik kreeg de indruk dat dat handmatige beluchters zijn en ik heb natuurlijk een automatische nodig. Het ding op bijgaand plaatje heet wel beluchter maar valt in de categorie 'vacuümklep' bij de betreffende webwinkel die ik hier waarschijnlijk niet mag noemen... Zou dit ook werken?

Dank,

Arjen

 

Xr8

  • #4
Dit is een onderdruk beveiliging voor een boiler. Deze is niet handmatig, maar automatisch. Deze zal zich openen bij wegvallende druk. Derhalve loop je het risico steeds stank te houden doordat deze continue geopend staat.

Succes.
 

Arjena

  • #5
Ah, die doet dus precies het tegenovergestelde van wat ik wil...
Dan is er ook nog deze. Maar de stankafsluiter bij de boiler is heel klein, dus als de kogel te zwaar is zal 'ie nog steeds leeggezogen worden.


 

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
  • #6
Die kunststof overgang van 1/2" x 32mm pvc vind je op deze site

Google

zie bovenste regel bij google

nu kan je met een schroefbus 15knel x1/2"binnendraad gebruiken om op je 15mm koperbuis te gaan.

op de 32 mm kan je dan een pvc beluchter plaatsen
 

Arjena

  • #7
Dank je. Grappig dat zoiets schijnbaar alleen bij (koi-)vijverwinkels te krijgen is. En dus niet bij de reguliere sanitairboeren. Nou ja, als het maar werkt...

Groet,

A
 

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
  • #8
Die verlopen zijn best te verkrijgen bij installatie groot handel maar als je naar de maat 32 wilt dan kom je al gauw op de maat 1" en dan moet je gaan verlopen van 1" naar 1/2"

Dus dacht dit is gemakkelijker.

Succes
 

Kacheltje

  • #9
De oorzaak is mijn inziens dat de riolering niet klopt. Het hoort niet zo te zijn dat door de afvoer van de bovenburen de sifon van de benedenverdieping leeg getrokken mag worden.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #10
Een beluchter op de afvoer in de keuken aansluiten kan niet, daar kan ik niet bij
Ook niet bij de sifon ?

Daar zijn ook beluchters voor te koop.
 

Arjena

  • #11
De keuken is van Ikea, met zo'n Ikea sifon en Ikea aansluiting. Deze loopt tot in de muur waar 'ie is aangesloten op de bestaande afvoer. Maar voor mij dus onbereikbaar zonder de hele keuken van z'n plek te halen...
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu