Bekleding achterwand toilet

Markbuikema

  • #1
Hallo,

Ik zit met een probleempje, want ik weet niet hoe ik de achterwand van mijn toilet moet bekleden.

Ik heb gekozen om het inbouwreservoir aan te sluiten met een flexibele slang op een hoekstopkraantje. Deze bevindt zich direct naast het inbouwreservoir. Nu heb ik gehoord dat zo'n flexibele slang na verloop van tijd kan gaan lekken, dus mijn idee was om hem bereikbaar te houden, door middel van een deurtje naast het inbouwreservoir. De overige ruimte kan dan gebruikt worden voor opbergruimte.

Ik heb zo'n kant en klare vochtbestendige spaanplaat gebruikt (met alle uitsparingen voor het inbouwreservoir er in) en deze tegen het inbouwreservoir geschroefd. Van dezelfde spaanplaat de deurtjes (links en rechts het inbouwreservoir) gemaakt. Voor de deurtjes heb ik meubelscharnieren gebruikt (die ook voor keukenkastjes gebruikt worden).

Nu moet ik de achterwand inclusief deurtjes gaan bekleden. Ik zat eerst aan tegels te denken maar dat lijkt me geen optie, omdat de deurtjes dan te dik worden en niet fatsoenlijk open kunnen.

Ik ben op zoek naar een soort materiaal wat dun is (<5mm), flexibel (mee buigen met open en dicht gaand deurtje), en geschikt voor achter het toilet (vochtbestendig, af te nemen met natte doek, etc).

Is vliesbehang een optie? Of wordt dit vies achter het toilet?

Of toch gewoon de deurtjes weghalen en volledig dicht maken en betegelen?
 

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
  • #2
Je kunt beter een loodgieter laten komen die je een vaste waterleiding perst zodat je geen luikje hoeft te maken.
En het de achterwand maken van18mm watervast multiplex te gaan gebruiken, en dat dan gaan betegelen.
 

Peter

Specialist Bouw/Sanitair
  • #3
Ja ja er wordt wat afgeklust. :shock:
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu