Beklede trap weer naturel maken

A

Anonymous

Gast
  • #1
Is een zeer oude trap, was bekleed met balatum van vroegere jaren.

Heb deze verwijderd, er zat net haar :-) op (van de onderkant van die balatum) dat was blijven kleven, lijm, verf, heb ik afgeschuurd, maar er zitten verfresten op die ik er niet af krijg die zitten echt in het hout.

Nadat er alles af is zou ik hem graag naturel houden.Wat moet ik er dan opzetten?
 
A

Anonymous

Gast
  • #2
Hallo Carry, ik weet niet waar je het mee af gehaald hebt, in ieder geval zal je het laatste met afbeits moeten doen (ramen open en handschoenen aan doen). Aals dat gedaan is kan je op de boormachine een ronde staalborstel zetten (bril op) en daarna de schuurmachien.

Succes er mee.
 
A

Anonymous

Gast
  • #3
Je kunt er ook meteen de schaafmachine op zetten!pas wel op hoe dik je het schaaft! Ook kun je een goede bandschuurmachine gebruiken, dit gaat welidwaar niet zo snel als met een schaafmachine, maar wel een stuk veiliger voor je trap omdat je dan minder risico loopt, dat je er teveel af haalt!

Zelf hebben we er een jaar over gedaan om de trap weer als nieuw te krijgen, maar het resultaat was voortreffelijk! Nu zijn we inmiddels verhuisd en ook hier gaan we de trap weer op deze wijze onder handen nemen!

succes


groetjes ikke
 
A

Anonymous

Gast
  • #4
Je kunt deze zonder te veel chemische bedoeningen verwijderen door met een brander de resten eraf te branden. Hout verkleurt wel, maar hij is zo schilder klaar.
 
A

Anonymous

Gast
  • #5
Willem schreef:
Hallo Carry, ik weet niet waar je het mee af gehaald hebt, in ieder geval zal je het laatste met afbeits moeten doen (ramen open en handschoenen aan doen) als dat gedaan is kan je op de boormachine een ronde staalborstel zetten (bril op)en daarna de schuurmachien.
Wat Willem voorstelt kan maar de kans op beschadiging is groter, wat Ikke zegt daarbij kun je je hele huis daarna stoffen en zuigen. Ik heb het namelijk allebei geprobeerd. Beertje geeft echt de beste oplossing die ik uiteindelijk ook heb toegepast. Trap ziet er als nieuw uit.

Succes
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu