Behangen raam randen

Johannes1981

  • #1
Ik wil bij onze babykamer gaan behangen, dit gaat een soort steigerhout zijn met bloemen erop. Bij de ramen moet zowel van boven als van opzij het behang in de dagkant doorbehangen worden. In de hoek kom ik dan inprincipe tekort. Hoe moet het behang daar verwerkt worden want met een "passtukje" gaat er niet uit zien. Bij mij zit boven het raam ook nog een stuk muur van 50 cm hoog en ruim 150 cm breed. Maar zou ik het dan zo kunnen doen. Dan begin ik met een baan precies zo dat ik de volledige hoek kan bedekken. En dan trek ik van de rand van de hoek een rechte lijn naar boven en daar snij ik de baan dan af. En dan begin ik daarnaast weer met een nieuwe baan. Of denk ik dan weer te ingewikkeld? Of kan ik het beste het overlappende deel laten zitten en dan een nieuwe baan plakken over het overlappende deel heen zodat de nieuwe baan dan gelijk loopt met de rand van de hoek. En dan langs de rand van de nieuwe baan afsnijden en dan het onderste stuk behang weghalen.
 

plezierklusser

  • #2
Sorry, maar deze tekst leest te verwarrend. Een foto of diagram kan verduidelijken. Meer in het algemeen helpt het om de banen zo uit te laten komen dat je bij het raam een flap over houdt om naar binnen te vouwen. En ja dat moet dan zowel van bovenaf als van opzij. Je krijgt dus wat dubbele stukken. Er zijn op internet veel video's te vinden hoe je kunt behangen bij een raam, misschien geeft dat antwoord op je vraag?
 

Wgb

Vaste Beantwoorder
  • #3
Merk op. Als de woning al wat ouder is en nog niet winddicht is gebouwd.
Om tocht tussen de kozijnen en de muren te voorkomen moet je het behang een paar mm op de lat plakken die als afwerking is aangebracht op het kozijn tegen de muur.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu