Beglazingsafdichting zacht

Steven91

  • #1
Hallo mensen,

2 jaar geleden zijn bij mij thuis alle kozijnen (binnen en buitenkant) opnieuw geschilderd door een professioneel schildersbedrijf.

Vorig jaar merkte ik ineens bij het schoonmaken van de ramen dat de kit/stopverf voor de glasafdichting bij verschillende ruiten in het huis heel erg zacht was. Zo zacht dat er vliegjes in blijven plakken en het gewoon aan je vingers plakt bij aanraken.

Zie foto's:




Dit leek me niet normaal dus ik heb het een en ander gegoogled om proberen er achter te komen wat hier precies aan de hand is en lees verschillende verhalen. Bijvoorbeeld verzadiging, vocht, overschilderen van kit e.d. Mijn vraag is dus wie dit herkend en wat de beste manier is om dit te herstellen?

Om dit overal te gaan repareren is een hoop werk aangezien dit betekend dat de oude afdichting overal uitgekrabd/gesneden moet worden. En daarna alles opnieuw afwerken met beglazingskit. Dus ik zou graag willen begrijpen wat er verkeerd is gegaan voor ik dezelfde fout opnieuw veroorzaak.

Veel dank!
Steven
 

Rola

Algemeen Bouwkundig Specialist
  • #2
Plakt de kit of de verf?
Ik neem aan dat het witte verf is, of is het wat anders?
 

Haemmertime

Vaste beantwoorder
  • #3
Ik zou eerst dat bedrijf maar eens uitnodigen, lijkt mij dat een kitrand sowieso wel langer mee mag gaan dan 2 jaar, wat er ook mee gebeurd is.
 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #4
Het lijkt verdacht veel op het werk van slakken.

Zoals gemeld in dit onderwerp: Het lijkt op aangevreten kit/verf

We betrapten laatst ook een paar slakken op het kitwerk van tamelijk nieuwe beglazing. Hele stukken zijn weggevreten! Schijnt vooral bij de moderne (overschilderbare) beglazingskitten voor te komen, op de ouderwetse siliconenkit heb ik ze nooit gezien.
 

De Bob

  • #5
Volgens mij is dit een zolder/dakkapel raam.

U kan de firma contacteren met de vraag wat zij gebruikt hebben, en zo nodig reclameren.

Lijkt mij geen kit.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #6
Slakken aan de binnenkant?
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu