Bedlift voor in loft

Roxanne94

  • #1
Hoi allemaal!

Ik heb een vraag. Voor in mijn nieuwe huis ben ik op zoek naar een goed technisch plan voor een bedlift.
De woning is een loft van 50m2 en 3.5 meter hoog. Om ruimte te besparen was ik sowieso al van plan om er een vide in de bouwen, maar eigenlijk wil ik geen concessies doen in hoofdruimte ;)
En dus dacht ik: een liftbed! Ik bouw een plateau, plaats die op rollers tussen vier verticale deur railsen en bevestig er staalkabels aan, op elke hoek één.
Ik wil de kabels aan het plafond vastmaken met katrollen en vanuit die vier punten ze samen laten komen. En een elektrische lier trekt vervolgens de hele boel dan omhoog en omlaag!

Nu komt mijn vraag: hoe zorg ik ervoor dat het vast blijft zitten aan het plafond? Het houten plateau wordt ongeveer 2 bij 3 meter en mijn bed weegt inclusief matrassen 300 kilo (massief hout). De lier kan tot 1000 kilo tillen en het plafond is van beton, dus dat is geen probleem. Maar dan moet de stellage zelf vervolgens niet naar beneden komen!
Help! haha

Mijn dank is nu al groot!
Groetjes,
Roxanne
 

Vonken_trekker

Specialist Elektra
  • #2
Creatief idee!

Ik denk dat je er niet onderuit komt een een frame te lassen. Dan kun je het aardig compact houden ook.

Is het koop of huur die loft? Dit in verband met het wel of niet mogen boren in plafonds.

Als je zorgt dat het bed op de laagste stand wel 4 steunpunten heeft waar hij op komt te rusten dan hoef je in ieder geval niet ook nog het gewicht van de personen die erin liggen op te vangen aan het plafond.
 

Krunnie

Specialist Elektra
  • #3
Als het bed in omhooggetakekde stand is, kunnen er zich dan mensen onder bevinden? Dan moet je wel voor een automatische valbeveiliging zorgen. Bij 300 kilo hangend aan een 1000 kilo lier hoef je maar ergens een slechte verbinding te hebben of een versleten staalkabel, en je hebt een zeer ernstig ongeluk. Ook de rem van de lier zou ik niet op vertrouwen als enige zekerheid.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu