Bediening vloerverwarming

Ericfrs

  • #1
Hallo,

Sinds kort woon ik in een woning met vloerverwarming.
Hierin ben ik nogal een leek en zit daarom met een aantal vragen.
Kan iemand mij helpen?

-Als eerste de stroom.
Dient altijd de stekker in het stopcontact te zitten van de vloerverwarming? Ook 's nachts en als ik bijvoorbeeld niet thuis ben?

-Op welke stand functioneert hij het beste? (Thermostaat van de vloerverwarming heeft in totaal 6 standen)

-Kan deze thermostaat dan altijd op die stand blijven staan? (ook als de kamerthermostaat geen warmte vraagt bijvoorbeeld 's nachts)

- Was is het veschil tussen de kamerthermostaat en de thermostaat van de vloerverwarming?

-Begrijp ik het goed als de thermostaat van de vloerverwarming goed staat, deze goed functioneert ik de themperatuur alleen nog maar hoef te regelen via de kamerthermostaat? Zowel dag als nacht? Ik dus eigenlijk niks meer hoef te verstellen van de vloerverwarming de rest van de winter?

-Wat te doen in de zomer bij geen warmtevraag?

-iemand nog tips of toevoegingen?

Alvast bedankt voor degene die op mijn vragen een antwoord geeft!
 

Xr8

  • #2
Tussen de pomp van een vloerverwarming kun je het beste een pompschakelaar zetten. Deze laat de pomp alleen draaien indien nodig en voorkomt in de zomer vastraken van de pomp. Een continue draaiende pomp van 60W neemt op jaarbasis meer dan 500Kwh. Dit kun je met de schakelaar ongeveer halveren.

Thermostaat stand op de verdeler is een kwestie van proberen. En is afhankelijk van de buitentemperatuur. Kun je in voor en najaar de woning met een temperatuur van 35 graden verwarmen, kan het in de winter bv best eens 40 moeten zijn.

Kamerthermostaat schakelt de ketel in en uit in geval van ruimtegeregelde regeling. De vloerverwarmingsthermostaat begrensd de temperatuur welke door de vloer heen gaat.
Als deze goed staat kun je met de kamerthermostaat de boel regelen. Denk wel dat het traag opwarmt en traag afkoelt. Een grote nachtverlaging kan wel eens averechts werken.

In de zomer zal er geen warmte aangeboden worden als de kamerthermostaat geen warmte vraagt. Met een pompschakelaar zal de pomp van de verdeler ook niet draaien, hoogsten 5 minuten per dag om de pomp gangbaar te houden.

Trek bij voorkeur niet een half jaar de stekker van de pomp eruit, je loopt het risico dat deze in het najaar vastzit.

Succes.
 

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
  • #3
En als toetje de werking van de vloer verwarming

website niet meer gevonden
 

Ericfrs

  • #4
Super bedankt voor de reacties!
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu