Heimeier regelelement afstands bediening icm vloerverwarming

Jbbikkel

  • #1
Goedemorgen heren,

Ik heb een klein vraagje over mijn vloerverwarming.
Ik wil namelijk het onderstaande thermostatische regelelement gebruiken voor het regelen van mijn vloerverwarming. De verdeler van de vloerverwarming hangt in de kelderkast, dus de ijzeren draad gaat van het thermostatische regelelement in de woonkamer naar de verdeler in de kelderkast.



Het is de bedoeling dat deze in de woonkamer komt te hangen en dat de vloerverwarming dus geen aanvoer meer krijgt op het moment dat de woonkamer op temperatuur is.

Nu weet ik dat de vloerverwarming ongeveer op 35/40 graden moet staan. Kan dit problemen opleveren met het bovenstaande regelelement?

Het probleem is dat we ook een open haard hebben.
Tevens krijgen we binnenkort een baby waar de slaapkamer altijd op temperatuur moet zijn.

Mijn idee is om deze thermostaat knop in de kamer te hangen, zodat de vloerverwarming uitgaat wanneer de haard aanstaat, dus de kamer op temperatuur is. en dat we dan toch de "hoofd" thermostaat in de kamer nog hoger kunnen draaien, zodat de ketel wel aangaat en het in de babykamer op temperatuur kan komen. In de babykamer zit ook een thermostaatknop op de radiator die we dan in kunnen stellen op de juiste temperatuur.

Is dit een goede aanpak?
Alvast bedankt voor jullie reacties.
Mvg William
 

Bernhard

  • #2
Je kan ook een handbediende afsluiter plaatsen op de CV-leiding naar de VV. Bv op een leiding in het trappengat naar de kelder. bernhard
 

Ingmar89

Specialist Verwarming
  • #3
Kan prima. Je moet er een kraan bij zetten, dus gewoon voor de bestaande.
Niet de regelknop er af halen en hem daar op zetten. Het beste neem je een kraan met lage weerstand.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu