Wasdroger Bauknecht TRA 4350: lampje/piep pluizenzeef

Mike Whiskey

  • #1
Hallo allemaal,

Ik heb een Wasdroger Bauknecht TRA 4350 (NC-code: 856043512001).

P.S. Ik zie in het forum wel hetzelfde of een soortgelijk probleem, maar ik kan met die info mijn probleem toch niet oplossen, vandaar toch een nieuw onderwerp gestart...

Sinds enige weken gaat bij de wasdroger na ongeveer 5 minuten (koud gestart) het pluizenzeef-lampje branden vergezeld van het piepsignaal.

Dit gebeurt als ik een droogprogramma kies, dus ' kastdroog' of zoiets. Als ik de tijdfunctie gebruik, dus bijvoorbeeld '40 minuten' gaat-ie niet piepen, maar brandt op een gegeven moment het lampje wel.

Als ik het me goed herinner treed het probleem op sinds ik een ander probleem had opgelost, namelijk een ratelend geluid bij het schoepenrad. Hier zat iets 'in' wat blijkbaar door de zeef was gekomen. Omdat ik dacht dat de machine daarna weer gewoon goed zou draaien, heb ik er verder niet meer bij stilgestaan...

Ik heb de volledige luchtdoorvoer bekeken en deze is gewoon schoon (vanaf pluizenzeef aan voorzijde t/m uitvoer uit de machine). De machine is nu niet aangesloten op een buitenafvoer, dus daar zit zeker geen probleem. De achterzijde en de trommel eruit gehad en ook het kapje bij het schoepenrad eraf gehad. Ik kan alle delen van het luchtdoorvoer kanaal bekijken en dit is allemaal helemaal schoon. Als de machine draait lijkt er een goede doorstroming te zijn (blaast goed uit de uitvoer) en er komt warme lucht uit.

Omdat ik niet weet hoe het pluizenzeef-alarm wordt geactiveerd, weet ik niet wat ik verder nog zou kunnen testen of meten om te kijken waar het aan ligt. Wel heb ik het verwarmingselement los gehad en de contacten bekeken, maar kon er niets bijzonders aan vinden. Schoepenrad voor luchtcirculatie ziet er verder ook goed uit.

Graag advies wat en (graag ook hoe) ik nog iets kan meten. Ik heb een multimeter, maar weet niet precies wat ik kan meten ;)

Ik wil jullie niet op het verkeerde been zetten, maar zou het ook te maken kunnen hebben met:
- defecte temperatuurvoeler(s)
- het viel me op dat verwarmingselement met maar 2 schroefjes vastzit, terwijl hij met 4 schroefjes vastgezet kan worden (4 schroefgaatjes)
- kan ik controleren of het schoepenrad zijn werk nog goed doet?

Ik ben benieuwd naar jullie reacties.

Groet


 

Geldrop

Specialist Witgoed
  • #2
Is de buitenafvoer voorzien van een klepper luikje of een met aan de binnen zijde kippengaas deze geraakt namelijk ook verstopt en dan word de droger te warm daarvan is deze melding pluizenzeef,let op laatste dagen is het behoorlijk warm geweest waarop veel sensoren problemen geven
 

Mike Whiskey

  • #3
De machine is niet aangesloten op een buitenafvoer. De machine staat 'los' in de bijkeuken en blaast nu de lucht direkt het vertrek in. Zo weten we zeker dat daar geen probleem zit.
 

Mike Whiskey

  • #4
Als ik de pluizenzeef eruit haal, geeft-ie geen storing meer (geen lampje/piep). De pluizenzeef zelf is gewoon schoon! Gaat het alarm af omdat de luchtdoorstroming MET pluizenzeef onvoldoende is?
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu