Bauknecht WA Symphony 1202 blijft centrifugeren

Klaasfrans

 • #1
Goedemorgen,

Ik heb een Bauknecht wasmachine WA Symphony 1202 NL met servicenr 858330212000. Afgelopen zondag waren de stoppen doorgeslagen en was het water niet weggespoeld. Na de stoppen vervangen te hebben ging de wasmachine direct op volle snelheid centrifugeren.

De wasmachine uitzetten of een ander programma, niets helpt, hij blijft centrifugeren. Pas als je de stroom eraf haalt stopt hij. Als ik hem dan op een programma zet en op start klik, dan blijft hij volle snelheid te centrifugeren, maar gaat de timer van het programma wel af en geeft hij na een tijdje de fout F13.

Het probleem is alleen dat ik nergens een antwoord hiervoor kan vinden. Op dit forum staat een uitleg over de fout F13 ( https://www.klusidee.nl/Forum/topic/bauknecht-wa-symphony-1200-code-f-13.10074/ ), maar daar blijft de wasmachine niet continu centrifugeren.

Ik heb al contact opgenomen met Bauknecht en de handyman, maar die hadden geen flauw idee (resetten werkt niet). Weet iemand hier misschien wat het kan zijn en of het te repareren is. Ik ben zelf bang dat de printplaat kapot is of iets dergelijks.

Alvast bedankt voor jullie antwoorden.

Groet,

Klaas Frans
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Barbara1970

  • #2
  Dag Klaasfrans,

  Ik heb een Bauknecht WA 1300 Dolphin en heb afgelopen weekend precies hetzelfde gehad!
  Stoppen doorgeslagen en daarna alleen maar op z'n snelst centrifugeren. Als je 'm dan laat centrifugeren, springt ie uiteindelijk in de FP stand en dat schijnt een fout in de pomp aan te geven.

  Ik heb al gezocht op forums, want ik dacht zelf eerst dat het een defecte printplaat is, maar als ik verhalen lees zou het dus ook nog misschien een verstopping kunnen zijn of een kapotte pomp...
  Toch maar op een rustig moment nog weer de wasmachine verder onderzoeken.
  Een tip die ik tegenkwam om verstoppingen op te heffen: warm sodawater.

  Ik hoor graag van jou terug als jij nog andere tips krijgt of het probleem op hebt gelost..:-D

  Groet,
  Barbara
   

  HarryO

  • #3
  @ KlaasFrans: F13 staat voor probleem met de zeepbak.

  Voor beiden: Waarom is de stop doorgeslagen? Was de wasautomaat de oorzaak?
  Mogelijk is het relais wat de motor op hoog toerental zet defect.
  Volgens mij is dit K4 op de besturings print.
   

  Barbara1970

  • #4
  @Harry: Bedankt voor je reactie Harry, ik ga er morgen mee aan de slag. Ik denk inderdaad dat de stoppen er door de machine zijn uitgevlogen, want op het moment dat het gebeurde was hij aan het wassen en ik vermoed dat de volle machine in combinatie met het blijven centrifugeren de stoppen hebben laten doorslaan.
   

  Klaasfrans

  • #5
  @ Harry: De stoppen zijn doorgeslagen door de wasmachine in combinatie met de droger. Dat is namelijk een aparte groep, dus kan geen andere reden hebben. Denk hetzelfde als bij Barbara1970.

  Ik heb gisteren even het bedieningspaneel losgemaakt om de printplaat goed te kunnen bekijken. Daarna weer aangesloten en nu centrifugeert hij niet meer (misschien gereset), nu doet hij niets meer. Je kunt nog wel gewoon een programma instellen en dan geeft hij na een tijdje fout F13. Ik ga volgende week maandag even met het motortje van het zeepbakje naar de handyman om te kijken of die kapot is, tevens kan ik daar denk ik even kijken of het relais kapot is. Heb hier thuis niet echt spul daarvoor.
   

  Barbara1970

  • #6
  Heb er vanmorgen uiteindelijk een monteur bij gehad. De electronische module die hij eruit haalde is zwartgeblakerd en zou dus vervangen moeten worden. Kosten: rond de 200 euro alles bij elkaar.
  Tijd voor een andere 2de hands dus!

  Groet,
  Barbara
   

  Klaasfrans

  • #7
  Ik ben een week op vakantie geweest dus niet meer bezig gehouden met de wasmachine. In mijn geval kon de handyman me niet veel helpen, behalve onderdelen bestellen. Helaas waren de onderdelen niet voorradig en ook behoorlijk duur dus ik ben ook op zoek naar een andere.

  Harry bedankt in ieder geval voor je antwoorden en Barbara1970 succes met het zoeken van een andere wasmachine.

  Groet,

  Klaas Frans
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu