Bauknecht vaatwasmachine - keukenfront verwijderen?

Mcspool

 • #1
Mijn Bauknecht GSIP6527IN vaatwasmachine heeft weer eens kuren :roll:

Deze keer viel de deur open. Ik heb gezocht op dit forum en met de aanwijzingen de wasmachine uitgebouwd, de zijplaten verwijderd en gevonden waar de oorzaak lag: de breekbanden zijn links en rechts gebroken. Precies op de plek waar ze omgevouwen zijn om het asje dat in de haak van het scharnier valt.
Maar de veer en de kunststof geleider zijn in prima staat. Morgen dus breekbanden halen bij de witgoed onderdelen specialist.

De deur viel niet meer in het slot. Er zit wel speling op de scharnieren maar ze lijken niet verbogen.
Nadat ik de rubberen strips die tussen de deur en de zijplaten zit heb verwijderd, gaat hij net dicht. Heb net een wasje gedraaid, ging goed.

Om de deur lichter te maken heb ik geprobeerd het keukenfront te verwijderen, maar ik zie niet hoe ik dit eraf krijg. Kan iemand mij hier tips over geven?

Dank!
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • S.oldeerbout

  Specialist Keukenapparatuur
  • #2
  Waarschijnlijk links en rechts de één na onderste en één na bovenste losschroeven en dan het paneel naar beneden trekken.
   

  Mcspool

  • #3
  Dank voor de tip, dit werkt!
   

  Mcspool

  • #4
  Breekbanden a EUR 10,50/stuk vervangen, door speling op de scharnieren sluit de deur niet meer perfect. Hij "lekt" nu lawaai ....

  Wat een apparaat, zo eentje koop ik nooit weer!
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu