Bauknecht koelvries combi te koud na vervangen thermostaat

Gvdvliet

  • #1
Mijn Bauknecht koelvries combi werd niet meer koud en daarom heb ik de thermostaat vervangen (orgineel). Nu wordt hij te koud, de motor slaat niet meer af.

Ik heb het idee dat de voeler niet goed gemonteerd is, maar heb geen idee waar deze te bevestigen. De koelkast heeft een geheel kunststof interieur, de voeler heb ik gewoon bij de draden naar binnen geschoven, daar kwam hij ook vandaan.

Vroeger moest je die toch met een klipje op de achterwand monteren. Wie weet hoe deze voeler bevestigd moet worden? :idea:

Het is een Bauknecht Bauknecht kgic2743, thermostaat gemonteerd:
481231028004
 

Co de Witgoedman

  • #2
Bij uw vraag ontbreekt helaas de servicecode, deze hebben wij nodig daar er wel 15 koelkasten van dit model zijn...............

Pas dan kan iemand u vertellen of u de juiste thermostaat heeft....
 

Janavg

  • #3
Is de voeler van de nieuwe thermostaat wel net zo lang als de oude :?:
Ontstaat er ook erg veel ijs op de achterwand van de koeler :?:


jan
 

Co de Witgoedman

  • #4
Jan, ik denk dat de verkeerde thermostaat is geplaatst.
 

Janavg

  • #5
Ik vermoed het ook zal wel verkeerd schakel moment hebben

jan
 

Gvdvliet

  • #6
De thermostaat moet wel de juiste zijn; is orgineel bij Whirpool besteld met opgave van alle nummers van deze kast. Ik ben wel een stap verder, ik heb de voeler opnieuw in het gat gestoken en zo ver mogelijk doorgestoken (tot hij tegen een soort piepschuim aankomt zo te horen).

Nu slaat hij in iedergeval af en ben ik nog de juiste instelling van de thermostaat aan het proberen te vinden. (nu zo'n 9 graden in de kast op stand 1)

Bedankt alvast aan alle meedenkers!
 

Hein Weijers

Vaste Beantwoorder
  • #7
Ik heb hetzelfde probleem gehad met mijn koel/vriescombinatie. Het probleem is dat de voeler strak tegen de koelwand van de koelkast moet liggen. De thermostaat moet namelijk niet reageren op de koelkasttemperatuur maar op de koelwand temperatuur in de koelkast. Als hij daar niet goed tegen aan ligt blijft de compressor langer doordraaien en wordt het te koud in de koelkast en de vriezer. Misschien kun je een helpdesk van de importeur bellen. Die hebben mij ook prima kunnen helpen.

Groeten, Hein
 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #8
Ik denk dat GvdVliet beter eerst de gevraagde nummers kan opgeven!

De code heeft 12 cijfers en begint met 85.....
 

Gvdvliet

  • #9
Was inderdaad de plaatsing van de voeler.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu