Bauknecht GSXP 7598 vaatwasser klep/deur sluit niet meer

Nanning

  • #1
Hallo,

Ik heb een vaatwasser van Bauknecht GSXP 7598/2. Sinds gisteren is de deur van deze vaatwasser defect. Toen ik hem open deed hoorde ik een kleine tik en toen was de weerstand van de klep weg (hij valt dus open als je hem niet tegenhoudt). Het lijkt erop dat er een veer kapot is of losgeschoten. Tevens kan je de deur/klep nu ook niet meer helemaal dichtdoen want dan springt hij weer open. Lijkt wel of er dan juist spanning op staat waardoor hij weer open springt.
Kan iemand mij helpen om dit op te lossen. Zie onder voor meer informatie over de vaatwasser
service 854675901760
ser 330503012449

groeten, Stephan
 

Doosjek

  • #2
Hoi stephan,
wij hebben het zelfde probleem hoor deze vaatwasser is nog niet zo heel erg oud en we hebben wel het zelfde type. mijn man trok de deur open en helaas we moeten nu met de hand afwassen. Bauknecht gemaild en die hebben als oplossing monteurtje langs laten komen voor 150,00 eurie's nou dat vind ik best wel duur en dan is het onderdeel wat stuk is nog niet eens erbij berekend. ik heb op vara kassa ook een vraag gesteld misschien komt daar een antwoord uit.ik hoor graag van je wanneer je een oplossing hebt. groeten doosjek
 

Piet48

  • #3


Dit is waarschijnlijk het slotmechanime wat middenboven in de deur zit.

Kijk maar eens met een lampje.

Daar in zit een veer die er misschien uitgeschoten is of er is iets afgebroken.

Gr. Piet
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #4
Waarschijnlijk is 1 van de veren aan de zijkanten kapot of losgeschoten, verwijder de zijpanelen en controleer de veren.
 

Nanning

  • #5
Beste Doosjek, Piet en Jan,

Dank jullie wel voor de reacties. Het was uiteindelijk één van de veren aan de zijkant van de machine. Deze was kapot gesprongen. Ik heb nu een nieuwe besteld en gelijk voor de andere kant ook. De meneer van de onderhoudswinkel gaf het advies om ze dan gelijk aan beide kanten te vervangen omdat meestal de andere snel erna kapot gaat. Als het goed is krijg ik ze eind van deze week en dan kan ik ze erin zetten. Kosten waarschijnlijk eur 10 per veer (weet ik nog niet helemaal zeker, maar hij gaf aan dat het ongeveer rond dat bedrag zou komen)
Nogmaals bedankt voor jullie advies

groeten, Stephan :D
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu