Bauknecht GSXP 7598 vaatwasser

MichielR

  • #1
Hallo,

Wie kan mij helpen? Ik heb een lekkage waarbij water uit de vaatwasser komt. De vaatwasser heb ik naar voren gehaald en open geschroefd. De vaatwasser loost water vanuit één van de twee transparante slangetjes met als gevolg dat de bodemplaat overloopt en het water op de keukenvloer terecht komt. Het slangetje rechtsvoor lekt het meest. Het slangetje hangt los en loost op de bodemplaat. Het slangetje loopt omhoog en verdwijnt in het tussendeel (zie foto's).

Is dit lekwater uit het systeem? Waar komt het water vandaan en hoe kan ik dit verhelpen?

Alvast bedankt voor je reactie!

Michiel


 

S.oldeerbout

Specialist Keukenapparatuur
  • #2
Controleer als eerste sproeiarm onder en boven op een scheur , vuil in de gaatjes etc.
Een stilstaande sproeier kan hiervoor zorgen.
Kan zijn dat het water niveau te hoog , maar dan zou het ook uit het linker slangetje komen.
Kan zijn dat het toestel iets naar rechts staat nu je hem hebt uitgebouwd waardoor hij nu alleen rechts lekt.
Controleer dan onder de zeef het zwarte roostertje op vervuiling , door vervuiling kan het membraan hierachter te laat schakelen met als gevolg dat er dus water komt uit de overloop slangetjes.
Controleer de pijp naar boven , die in de kuip zit vastgeklikt deze wil nog wel eens loskomen.
Controleer de afdichting van dezelfde pijp welke de bovenkorf waterdicht afsluit , dit rubber vergaat in de loop der tijd.

Hierboven staat de oplossing dat weet ik 100% zeker alleen aan u uit te zoeken welke.
 

MichielR

  • #3
De pijp naar boven sluit niet helemaal aan. Het inkliksysteem is kapot en wordt zsm vervangen. Ik laat nog weten of dit de oplossing is.

In ieder geval bedankt voor de snelle reactie.
 

S.oldeerbout

Specialist Keukenapparatuur
  • #4
Vervang dan niet de pijp , daar is niets mis mee maar vervangen het deel waar het ingeklikt zit 481241818341 komt er wel een afdichting uit die dan iets te groot is geworden en waarmee je even moet rommelen om die weer goed erin te krijgen.

Het andere deel is 481253029431 en ook los leverbaar.
Kan je vervangen door eerst het metalen lipje eruit te wippen aan één kant en dan aan dezelfde kant de twee kunststof lipjes dan trek je hem er zo af.

Nummers even snel opgezocht als voorbeeld kan je google gebruiken.
 

MichielR

  • #5
De lekkage is grotendeels verholpen. In het begin van het programma lekt de machine water langs de wand (linksachter) nabij het reservoir van het zout. Het water komt niet op de bodemplaat terecht maar op de vloer. Dit is nu opgelost door een bakje op de grond te zetten en regelmatig leeg te maken. Indien er een simpele oplossing is om dit op te lossen wil ik het nog wel proberen te repareren anders doen we het er maar mee. De machine zal na 8 1/2 jaar toch wel binnenkort vernieuwd moeten worden.

@S.oldeerbout, nogmaals bedankt voor je reactie
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu