Bauknecht GSXP 7598 foutcode fb

J123

  • #1
Ook ik heb een Bauknecht GSXP7598, servicenummer 8546 759 01740 .

Sinds een tijdje loop ik hier al mee te rommelen, het begon met het eraf lopen van het circulatiepomp schoepje. Dit is weer vastgezet en geborgd, bij het in elkaar zetten en testen bleek de afvoerslang van het circulatiegedeelte te lekken, dit is ook weer opgelost (ik meen dat het de afvoer is, het is in ieder geval de slang het dichtst bij de achterkant van het apparaat). Nu geeft 'ie bij elke wasbeurt na een tijdje foutcode FB, hij blijft afgebroken piepen, dit houdt niet vanzelf op. Het water is uit de machine gepompt, het is warm/heet geweest, hij heeft flink gespoeld, enkel de vaatwastablet ligt onder op de bodem. Als je de deur opentrekt stopt het piepen en staat de programmakeuze-led op spoelen.

Het zelf afwassen is best gezellig of rustgevend, maar het zou fijn zijn wanneer hij het weer deed...

Graag uw adviezen...?!

Groet van Jasper.
 

S.oldeerbout

Specialist Keukenapparatuur
  • #2
De bovenste sproeiarm heeft ook als functie om het zeepblokje mee te nemen door het gaatje aan het uiteinde van de arm.
Als het blokje er in ligt aan het eind van het programma is er een grote kans dat de bovenste arm dus niet draait.
FB is een probleem met de divider , dit is een schijf met gaatjes die afwisselt water naar de onderste en bovenste sproeiarm doorlaat.
Deze kan dus geblokkeerd zijn of helemaal niet werken.
Als je de onderste sproeiarm eruit haalt zie je een blauwe schijf zitten , misschien dat er een stuk glas of kaasprikker vastzit.
Ook kan ik me voorstellen dat de bedrading vochtig is geweest of los is door de eerder lekkage - reparatie.
 

J123

  • #3
Het gaatje spuit het klepje open? Grappig, nooit geweten. Dit lijkt dus te werken gezien het tablet op de bodem ligt.
Blauwe schijf; ik zie iets blauws zitten, niet direct een zichtbare blokkade maar je komt er niet bij, het is te smal en diep. Dat vergat ik nog te zeggen, maar dat ding, de divider, heb ik naar aanleiding van de fb melding aan de onderkant (via de onderzijde vd machine) eraf gehad, daar was verder niets aan te zien of doen, ik kon met een schroevendraaier het ding (dus de schijf neem ik aan) heel soepel ronddraaien, het was even klungelen om alles weer in elkaar te krijgen daarna maar dat zit weer. Is er een mogelijkheid om dat stukje electronica wat daar bij hoort (klein printplaatje met een blikken kapje (motortje?) en twee stekkertjes) te testen?

Wanneer de bedrading vochtig is geweest, is 'ie dan meteen dood?


Dank voor het vorige antwoord, kan je wat met deze vragen?

Groet!
 

J123

  • #4
En een extra uitleg mbt de divider ronddraaien, als dat eraf was kon ik in de machine het restant ronddraaien, dus waar ik van binnenin op kijk (je 1e antwoord). Het gedeelte wat ik dan los heb gehaald zit muurvast als het motortje eropgeklikt zit, is het motortje eraf dan draait alles vrolijk rond. Dus, de belangrijke vraag, kan dit motortje, wanneer en geen stroom op staat, vrij draaien of zit daar een slot op. Als het rond zou moeten kunnen draaien is het probleem gevonden.

dank alvast.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu