Bauknecht GSX 7582 - stop gesprongen

Leo p

  • #1
Tijdens gebruik is de stop gesprongen. Toen wij de machine herstarten begon de pomp te draaien en gaf de machine continue piepjes. Het startlampje knippert tweemaal snel, wacht en dan weer 2x kort ongeveer 1 sec uit en dan weer tweemaal snel. Resetten verandert niets, de machine gaat gelijk weer piepen en afpompen. Resetten en een ander programma verandert ook niets aan het euvel.

Iemand enig idee ? Merci
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #2
F2 Lekkage bodemplaat.
Er is ergens een lek, daardoor word de beveiliging ingeschakeld en de machine doet niets meer behalve afpompen.
Verwijder de plint van de machine of een zijpaneel en kijk waar het lekt.
 

Leo p

  • #3
Beste Jan,

Zojuist de bodemplaat verwijderd maar er is nergens lekkage of enige corrosie zichtbaar. Gekeken of iets vuil was, los zat o.i.d., contacten verroest maar niets kunnen vinden

Na het terugplaatsen van de bodemplaat start de machine normaal op en tijdens het spoelprogramma begint hij na een minuten of 3 te piepen, led van start knippert continue weer 2x snel en de machine begint weer af te pompen.

Geprobeerd om het te resetten, desondanks blijft hij weer continue afpompen met knipperend start led en blijft ook piepen.

Enig advies ?
merci Leo
 

Leo p

  • #4
P.s de stoppen springen er nu niet uit
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #5
Ik blijf toch denken aan lekkage, de bodemplaat kan wel droog zijn toen u gekeken hebt, als dat na 4 dagen is is het water al verdampt, het laat in het begin nauwelijks zichtbare sporen na, dat maakt het opsporen soms lastig.
Op zich is het vrij logisch dat de machine gaat afpompen na het begin van het spoelen, op dat moment komt er druk op de slangen.
Controleer het rubber aan de omwalspomp, daar gaat het vaak mis, hiervoor moet u onder in de machine zijn.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu