Bauknecht GSX 7582 defect

Sjrakie

  • #1
Mijn vaatwasser reageert niet meer. Alle lampjes zijn uit en als ik de deur dicht doe begint hij wel water te pompen en blijft in deze stap hangen. Pompen doet hij goed want als ik er water in doe dan pompt hij dit weg.

Ledjes zijn niet aan het branden te krijgen ook als ik de starttoets ingedrukt hou gedurende enige tijd. Ook uit-aan zetten met ingedrukte starttoets werkt niet.
De machine blijft in de leegpomp stand staan.

Is er nog een andere reset mogelijkheid?
Watertoevoer en filters zijn gereinigd.

Met vriendelijke groet,
Geert

NC-code 8546 758 01720
 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #2
Het lijkt op een lekkage naar de bodemplaat.

Veelvuldig besproken, gebruik de zoekfunctie met "lekkage Bauknecht". :wink:

En anders nog even melden, wat er wel of niet gevonden is.
 

Sjrakie

  • #3
Bodemplaat is los en bodem machine gevuld met water en lijkt lekvrij. Water weer weggepompt en ook dit gaat goed. Vlotter voor lekdetectie was droog en ligt goed los. Ben nu het bedieningspaneel met printplaat aan het bekijken en zie geen gekke dingen. Zit hier ook nog iets van een zekering? Wat kan ik hier nog aan doormeten?
Groetjes Geert
 

Sjrakie

  • #4
Ik heb de printplaat die op de bodem van het apparaat zit in de wit/zwarte kast gedemonteerd en hier is het een en ander op gesnirkt. Bij de stekkerverbindingen WV2 en WV1 is het zwart gesnirkt. Vooral bij WV2 zit de grootste schade. Nu vraag ik mij af of ik deze printplaat zonder meer kan vervangen of loop ik dan het risico dat er weer wat doorbrandt?
Met andere woorden: is de vaatwasser ermee gestopt omdat de printplaat defect raakte of is er een ander defect wat de printplaat heeft doen snirken?
Snirken = zuid-nederlands voor doorbranden, smeulen (moderator)

Toen de mankementen begonnen brandden nog de lampjes op het bedieningspaneel alleen de machine ging niet verder in programma. Daarna werd de schade groter en werkte ook het bedieningspaneel niet meer. Wie weet er raad?

Is zo'n printplaat duur of loont het zich om te vervangen?

Apparaat is 5 jaar oud en wordt dagelijks gebruikt.
Met vriendelijke groet,
Geert
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu