Bauknecht GSI4853 start niet met uitvoeren programma

FransW

  • #1
Mijn Bauknecht GSI4853 (service nr 8546 853 01020) vaatwasser wil niet meer starten met zijn programma.

Bij starten van het programma gaat de start-led branden evenals de LED die aangeeft dat hij met de eerste stap (spoelen) bezig zou moeten zijn. Verder gebeurt er helemaal niets meer.

Het is me wel gelukt om hem aan het draaien te krijgen door tijdens inschakelen de startknop ingedrukt te houden en dan nog wat met de knoppen te doen. De machine gaat dan het programma aflopen. Tijdens het afpompen van het water stopt het programma en gaat de start LED continu knipperen (redelijk snel tempo). Er staat dan nog water in de machine.

Als ik direct 220V op de afvoerpomp zet wordt keurig al het water weggepompt, dus de pomp werkt en de boel zit ook niet verstopt.

Heeft iemand een idee wat er aan de hand zou kunnen zijn ?

PS. Overigens is het probleem begonnen met het springen van de stop, het is niet duidelijk of dit door de vaatwasser kwam. Ook toen stond er nog wat water in de machine.
 

Henny

  • #2
Verwijder de metalen plint van de machine en controleer de
bodemplaat op mogelijke lekkage.
Bij lekkage kan er ook kortsluiting ontstaan zijn.
Tevens geeft het aantal malen oplichten van het start ledje
(x maal oplichten / pauze / x maal oplichten) vaak een foutindicatie aan.
 

FransW

  • #3
Ik heb de machine gecontroleerd op lekkage, er staat geen water op de bodemplaat. Het start ledje knippert in een continue tempo, dus zonder pauzes.
 

FransW

  • #4
Het springen van de stop is waarschijnlijk veroorzaakt doordat de connector van een oranje onderdeel behoorlijk vergaan was. Ik heb de connector vervangen maar dit heeft niet geholpen.

Het onderdeel lijkt overigens nog wel te werken want als ik er 220V op zet maakt het een brommend geluid wat je normaal ook hoort.

Vervolgens het oranje onderdeel maar opengemaakt (weet iemand overigens hoe dit onderdeel 'officieel' heet?). Het bevat een rubberen schijfje wat volgens mij de slang naar de afvoerpomp afsluit. Nu is dit schijfje bij mij behoorlijk vervormd. Dit zal dus vervangen moeten worden. Wat ik nog niet weet is of dit ook mijn probleem zal oplossen.

Met andere woorden, is het mogelijk dat de machine überhaupt niets meer doet als dit schijfje vast zit?

afbeeldingen niet meer online
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu