Bauknecht GSI 4743

Henk54

  • #1
Ik had het probleem dat de machine alleen nog water wilde wegpompen. Via dit forum werd mij duidelijk dat het of een vervuilde machine was of een lekkage.
De machine gedemonteerd, schoongemaakt en na een reset werkt de machine weer. Echter de machine lekt water bij het overloop bakje rechterzijde onderaan. (nr. 854674301350 en nr. 339813008933). Of anders gezegd: bovenin de machine zit een zwarte dop. Af en toe komt daar water doorheen bij het spoelen en wassen. Dit water loopt via een brede overlooppijp naar beneden. Daar zit een klein bakje dat echter snel vol is :? . Daar loopt het over. Waar zit nu het probleem? De zwarte rubber dop bovenin heeft geen scheurtjes. Moet daar wel water doorheen komen of is dit alleen voor het drogen van de vaat (komt uit bij een ventilator). De machine staat horizontaal.
Wie weet wat ik moet doen? ...en weet eventueel iemand een link naar een tekening van de machine.
 

Witte Hond

  • #2
Op dit zwarte rubber hoort een platic schijf te zitten, die de lucht verdeeld en het water tegen houdt. Waarschijnlijk is deze weg en kan het water hierdoor via het luchtkanaal naar de lekbak komen.
 

Henk54

  • #3
Met dank! Natuurlijk een stomme vraag aan jou, maar waar zou de witte ring gebleven zijn?
Dus opnieuw opzoek naar een ring... ik ben getrouwd :P ! Kun je mij ongeveer beschrijven hoe de ring eruit ziet en weet jij of zo'n ring te bestellen is?
Nogmaals veel dank voor de informatie.
Groet Henk
 

Witte Hond

  • #4
Dit witte schijfje zit er los op geklikt, en wil er wel eens afvallen.

Hij is te bestellen bij diverse onderdelen zaken, die vermeld staan met een sticky op deze site.
 

Henk54

  • #5
Nogmaals met dank voor het mede oplossen van mijn probleem.
Groet Henk
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu