Bauknecht EMCHS 5127 combimagnetrons stoppen dezelfde dag

Tivano

 • #1
Ik "heb" 2 combimagnetrons, die er dezelfde dag ongeveer een of 2 uur na elkaar mee stoppen.
Ooit was de beslissing om niet een oven en een magnetron aan te schaffen, maar aangezien er ook combi opties bestaan, heb ik 2 dezelfde combi's aangeschaft. Een perfecte optie, waar ik inmiddels al heel veel plezier van heb gehad, ik denk inmiddels al een jaar of 15. Ik zou hier enorm tevreden mee kunnen zijn, en dat ben ik uiteraard ook, maar er is nu iets vreemds gebeurd. Vorige weer hadden we een verjaardag, en ergens nadat ik in de ene oven de crisp had gebruikt, en in de ander de heteluchtfunctie, kwam ik later weer in de keuken, en bleek dat het klokje van een van de apparaten het niet deed, ik naar de stoppenkast (voor de duidelijkheid; 1 combi zit op een eigen automaat met de koelkast, en de ander op een eigen automaat met de vriezer), en daar was idd de automaat "off", dus ik heb m weer aangezet, en hij plofte er weer uit. Ik had nog visite, dus geen tijd om dit uit te zoeken, ik heb de stekker er uit gehaald, automaat weer aan gezet, en de vriezer deed het iig. Tot mijn grote verbazing 1 of 2 uur later, deed het klokje van de andere combi (naast elkaar ingebouwd) het ook niet meer, kortom precies het zelfde verhaal.
Wat ik kan zeggen is, dat waar ik de stekker er ook in stop, de automaat er meteen uit plopt. Een combi opgengemaakt aan de achterkant, maar alle kabeltjes zitten netjes vast, niets te zien.
Inmiddels naar een reparateur gebracht omdat ik er geen raad mee weet, maar ik wil dit toch even melden, omdat ik wel eens eerder iets heb gehoord over ingebouwde chips, die een apparaat na een bepaalde tijd lam leggen.
Als dit met 1 combi was gebeurd, had ik nooit een bepaalde argwaan gekregen, maar aangezien ik er 2 heb, die ik tegelijk heb aangeschaft, en tegelijk er mee stoppen, met exact dezelfde klacht, verdenk ik de fabrikant van iets dergelijks als een chip met een levensduur.
Ik ben benieuwd wat jullie mening is, danwel hoe ik hier zelf nog iets had kunnen testen.
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Kees

  Vaste Beantwoorder
  • #2
  Tivano schreef:
  ... chips, die een apparaat na een bepaalde tijd lam leggen.
  Tivano schreef:
  ... verdenk ik de fabrikant van iets dergelijks als een chip met een levensduur.
  Volslagen onzin. Er wordt op het Internet zoveel beweerd.

  Wat denk je dat er zou gebeuren indien een consumentenorganisatie er (bewijsbaar) achter zou komen dat een bepaalde fabrikant dergelijke chips in zijn apparatuur stopt? Dan kan na publicatie die fabrikant z'n tent wel sluiten.

  Ik denk dat je in de war bent met chips op printercartridges die ervoor moeten zorgen dat alleen de fabrikanteninkt gebruikt mag worden en dat deze niet hervuld kunnen worden. Waarover vanzelfsprekend ook veel discussie bestaat.

  En de verhalen over (hardwarematig) zwakke punten in apparatuur (obsolescentie). Dat is een groot, niet echt bewijsbaar welles-nietes verhaal. En zeker geen onderwerp voor dit forum.

  Dat je twee ovens op hetzelfde moment stuk gaan is óf puur toeval óf er zit een externe oorzaak, bijv. te hoge netspanning. Heb je de spanning op je stopcontacten al eens gecontroleerd?
   

  The headhunter

  Specialist Elektra
  • #3
  15 jaar lang aangestaan en dan de fabrikant van sabotage verdenken zonder de oorzaak te kennen.
  Als de fabrikant al zoiets zou inbouwen zou het apparaat gewoon dood, en zeker niet een kortsluiting geven.

  Nerfilter is waarschijnlijk na 15jaar doorgeslagen, en ja apparaten hebben een bepaald levensduur die binnen dezelfde serie en productielijn akelig dicht bij elkaar liggen
   

  Tivano

  • #4
  Uiteraard heb ik de spanning even gecheckt (allebei 231V).

  Wetende dat de hedendaagse techniek al heel veel kan, zou de mogelijkheid er kunnen zijn. Dus ik wou even weten of er mensen zijn die hier ervaring mee hebben.

  Wat ik belangrijker vind is om goede tips te krijgen, waar je een probleem kan zoeken in dit apparaat.

  @headhunter; je hebt het over een "nerfilter" (een "netfilter" misschien?), is zoiets eenvoudig te achterhalen/vervangen? En zou het hiermee verholpen kunnen zijn?
   

  S.oldeerbout

  Specialist Keukenapparatuur
  • #5
  Beide heteluchtelementen defect of grill, infaroodelement doordat vrouw des huizes de combi's even flink heeft schoongemaakt voor het feest met ovenreiniger waardoor de elementen gebarsten zijn.
  Dit klinkt mij veel beter in de oren :)
   

  Kees

  Vaste Beantwoorder
  • #6
  Dat is pas echt een externe oorzaak! :mrgreen:
   

  DSR9500

  • #7
  Mooi dat het een 'sluiting' is, die fout is meestal makkelijk te vinden.

  En wie gooit er nu niet eens 2 maal 6 achter elkaar met dobbelen :?
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu