Batterijen Gigaset raken steeds leeg

BertPleizier

Vaste Beantwoorder
  • #1
Ik heb een 3-delige Gigaset als vaste telefoon. De originele accu's (2 AAA penlites) waren al snel "moe": de telefoon gaf aan dat de accu vol was maar de gesprekstijd werd steeds korter.

Ik heb hierop de accu's vervangen door oplaadbare batterijen van het bekende merk met het konijn. Deze zitten er nu een klein jaar in en ook deze geven nu weer hetzelfde probleem.

De telefoons staan goed op de opladers en geven ook aan dat de batterij vol is. Alleen bij het overgaan of opnemen valt de telefoon gelijk weer uit en is de batterij al leeg.

Wat zou dit kunnen zijn?
 

The headhunter

Specialist Elektra
  • #2
Batterij op.
Ik gebruik hiervoor accu's Ellen met zeer lage zelfontlading en laad pas op als ze bijna leeg zijn, dan gaan ze 2 a 3 jaar mee.
 

Boertje125

Vaste Beantwoorder
  • #3
Kijk hoeveel mAh er in de batterij kan (Milliampère-uur)
hoe hoger dit getal hoe beter de accu.
mijn eigen ervaringen zijn niet zo positief met die konijnen accu's

kijk inderdaad naar accu's die geschikt zijn voor een langdurige lage belasting.
dus bijvoorbeeld geen foto batterijen die geven juist veel kracht maar voor kortere tijd
 

Ambidexterity

  • #4
Ik ben een paar jaar geleden "Ene"-"loop"-"pro" gaan gebruiken voor mij reportage flitser. Voorheen moest ik een vracht extra batterijen mee slepen en nu doe ik er bijna een dag mee met 1 setje van 4. Sindsdien gebruik ik steeds vaker deze batterijen in van alles waar batterijen in moeten, ook de Gigaset's in mijn bedrijf.
 

XanderH

Specialist Elektra
  • #5
De laders van dit soort telefoons bevatten meestal weinig intelligentie. Vaak beginnen ze gewoon altijd voor x uur te laden als je de telefoon in de lader zet, ongeacht of de batterijen leeg of al vol zijn. Geregeld langer laden dan nodig (waarbij alle overtollige energie wordt omgezet in warmte) is niet al te best voor batterijen.

Sommige batterijen kunnen hier beter tegen dan andere. Er zijn merken die speciale batterijen voor DECT-telefoons verkopen. Zoek vooral niet naar de hoogste capaciteit, maar liever naar batterijen die het meeste oplaadcycli aankunnen.

De batterijen die mijn voorganger noemt zijn zeer geschikt voor in een flitser, waar de capaciteit en maximale ontlaadstroom goed van pas komen, maar totaal ongeschikt voor deze toepassing. Ze worden door de fabrikant aangeprezen als "rechargeable up to 500 times". Mijn ouders krijgen zo'n set binnen een jaar kapot in hun huistelefoon! (Da's geen theorie maar dat hebben ze al 2x letterlijk gedaan)

Ik ben fan van diezelfde serie batterijen maar kies voor in een huistelefoon liever voor de "Lite" in plaats van de "Pro" variant, die kunnen tot 3000x geladen worden. Heb de huidige set nu al iets van 4 jaar in gebruik zonder problemen.

Een hoge capaciteit is niet nodig voor een huistelefoon. Want heb je met een nieuwe en volle set batterijen ooit ervaren dat de gesprekstijd te kort is? Ik niet... dat is pas bij versleten batterijen.

Low-self-discharge is ook niet nodig. Leuk dat de batterijen nog geladen zijn als je ze 5 jaar op de plank legt, maar je zet ze juist 5 jaar in een lader...

Je wilt vooral batterijen met een lange levensduur (vaak opladen), die weinig degraderen en die mishandeling van domme laadinrichtingen overleven.
 
Gerelateerde onderwerpen Antwoorden Datum
4
5

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu