Barst/scheur in kelderwand

No Hands

  • #1
Ik heb een kelderkast, ca een meter diep onder de trap, waar na de enorme regenval een natte plek op de grond aan de zijkant is ontstaat. Nadat ik het heel goed van dichtbij bekeken heb blijkt er een scheur/barst in de wand te zitten, waar aan de onderkant een natte vlek zit op de wand en daar recht onder is de vloer nat.

Conslusie, water komt door scheur, loopt langs wand op de vloer. Hoe maak ik dat nou eens zo dicht dat het ook waterdicht is? Ik kan er niks inspuiten of smeren, daar is de barst veel te smal voor, iets eroverheen zal wel niet waterdicht zijn denk ik?
Ik heb pasgeleden met een product uit een geel doosje waar waterstop-snelcement op staat een gaatje in een vloertje mooi dicht gekregen, zou ik datzelfde spul op een of andere manier in die barst kunnen krijgen en dat het dan net zo mooi afdicht? Of moet ik het eerst verder openhakken zodat ik euimte heb om erwat in te krijgen?
 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #2
Niet openhakken, maar met een (wat langere) steenboor (bijv 6 of 8 mm) ruimer maken. Dan heel goed het stof verwijderen, dat gaat heel mooi met twee in elkaar gezette drinkrietjes, daarmee kun je op enige afstand de gleuf uitblazen zonder dat je het stof in je ogen krijgt. Vervolgens vochtig maken met plantenspuit.

En dan het watervaste cement erin duwen met bijv. een menghoutje van verf of een op maat gemaakt stokje. Maak niet teveel van dat cement tegelijk aan want het wordt heel snel hard. Vooral niet verdunnen met water als het al aan het hard worden is, want dat tast de waterdichte werking aan.

En dan hopen dat het helpt, want je ziet natuurlijk niet wat de oorzaak aan de andere kant was...:wink:
 

No Hands

  • #3
Uitboren, dat is inderdaad een goeie!
De oorzaak aan de andere kant kan alleen maar regenwater zijn wat onder het huis komt. Muurtje zit aan de zijkant van het huis en er lopen geen waterleidingen. Is er nog een minimale diepte dat ik het zou moeten boren? 5cm? Halve baksteen?
 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #4
Minimale diepte: geen idee... :?
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #5
Er is ook een middel wat je erin kan spuiten wat dunner is. Dat dringt beter door in de scheur en in de bakstenen (?) eromheen. Je boort dan vanaf de zijkant schuin naar de scheur toe. Maar dit is eigenlijk werk voor een specialistisch bedrijf. Je kan het ook eerst zelf proberen.

 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu