Badkamertegel barst naar buiten

basho

  • #1
Dag allen!

Het volgende. Al enige tijd hebben wij een 2-tal tegels (zie foto hieronder) die naar buiten zijn gebarsten. Nu heb ik her en der wat tegelzetters benaderd, maar die zien een kleine klus als deze niet zo zitten. Wat ik snap. Nu wil ik het misschien zelf proberen. Ik ben niet super handig, maar dit is ook niks. Ik weet ook niet of er een verhoogde kans op waterschade is.

Wat zou jullie advies zijn? Een multitool aanschaffen waarmee ik de 2 voegen van de tegels uitschraap, waarna ik vervolgens het ondergrond gladschuur en opnieuw plak & voeg? Of kon hier nog wel eens meer aan de hand zijn en door iemand laten doen? Gezien de tegens die naar buiten barsten? (Krijg ik er überhaupt nog wel een nieuwe in?)


1658769202827.png
 

Pvr

  • #2
Lijkt mij een spanningsbreuk. Aan de kit te zien zitten ze al iets naar voren misschien zit er iets van ijzer achter wat is gaan roesten en tegels kapot drukt. Voeg er uit krabben en de tegels er uit halen en kijken wat er aan de hand is en dan kijken voor een oplossing.
 

basho

  • #3
@Pvr Als ik het eenmaal loshaal dan is er eigenlijk ook geen weg terug meer? We zouden er dan niet meer kunnen douchen totdat de tegels e.d. erin zitten? Als er toch meer aan de hand is dan weet ik niet of ik dat zelf zou kunnen verhelpen, vandaar.
 

Fmrama

  • #4
Als je de tegel eruit hebt, tot het moment dat het opgelost is, kun je er een stuk plastic zak overheen tapen. Kun je lekker rustig doorgaan met douchen. :wink:
 
  • Like
Waarderingen: basho

Lampje45

  • #5
Duct tape doet wonderen
 

Impie

Vaste Beantwoorder
  • #6
Buiten dat: de kans is vrij klein dat die tegel momenteel nog waterdicht is. Je moet er dus sowieso iets aan gaan doen.
 

basho

  • #7
Dank @Fmrama, @Lampje45 en @Impie! Voor het verwijderen van de voeg, wat zou jullie advies zijn daarin? Alsnog een multitool aanschaffen, of gewoon even met een handkrabber.
 

Impie

Vaste Beantwoorder
  • #8
Een multitool is altijd handig, maar hier zou je ook kunnen proberen eerst de tegel zelf te verwijderen door te beginnen bij die uitstulping. Dan worden de voegen al een stuk makkelijker.
 

basho

  • #9
Thanks! Ik ga naar de bouwmarkt om een voegenkrabber, beitel en veiligheidsbril te halen. Daarna eerst even kijken wat we eronder aantreffen.

Daarna tegelpasta, kleine lijmkam, voegmortel, tegelbord/sponsspaan/emmer, troffel en siliconenkit halen om het e.e.a. te herstellen als dat allemaal goed lijkt. Hoop alleen dat wat eronder zit niet schrikbarend is.

Ik houd jullie op de hoogte!
 

Lampje45

  • #10
Ik heb vorige week nog geweldige ervaringen opgedaan met een multitool, dat werkt zo fijn en is zijn geld echt waard.
Daar kun je nauwkeurig mee werken, zonder andere tegels te beschadigen. Want je zult net zien, dat deze tegelaar net wel de juiste en degelijke voegspecie heeft aangemaakt en zit het muurvast.

En dan eerst maar eens kijken wat er achter zit en de oorzaak zien te vinden.

20220721_194313.jpg
 
Laatst bewerkt:

Peter

Specialist Bouw/Sanitair
  • #11
Inderdaad eerst de voeg er uithalen, en dan de tegel.
Er zal iets van ijzer of hout achter zitten, dat is gaan roesten/uit gaan zetten door vocht wat er bij kon komen.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu