Bankje

NR88

  • #1
Komend voorjaar staat de tuin op de planning. Ik ga een vlondertje leggen, muurtje stucen en wil graag een bijpassende bank met zelfde houtsoort (Bankirai), zoiets als getekend op de afbeeldingen hieronder.

Ik ben van plan om de onderzijde (A, B, C en D) te stucen. Het plan is om dit te doen tegen een 'raamwerk' van stapelblokken van de hornbach (zie afbeelding). Boven op deze stapelblokken wil ik een aantal balken bevestigen, om vervolgens daar de hardhouten planken op te bevestigen.

Ik heb hier en daar wel wat ervaring, maar zal toch zeker wel iets over het hoofd zien en heb bovendien wat vragen, vandaar dit bericht.

1.Een ander idee voor het raamwerk is om dit gewoon van hout te maken en onder cementgedragen stucplaten er tegenaan te bevestigen. Heb echter geen ervaring met die platen in de tuin. Is dat wel/niet aan te raden? Of hier en daar lees ik ook over ytong of zandcement, maar dat lijkt mij zelf toch wel een beetje te poreus voor dit werk...

2. Mocht ik toch voor deze stapelblokken gaan, dan heb ik een flinke hoeveelheid gewicht daar staan. Heeft iemand een suggestie/tips voor de fundering?

3. Is het nodig om de binnenkant van die stapelblokken te behandelen?

4. Wat is een goede hoek voor de rugleuning? Wil het voornamelijk als loungebank gebruiken.

Alvast bedankt!


1609356837584.png

1609357145462.png

1609357370445.png
 
Laatst bewerkt door een moderator:

Willem52

  • #2
Het gebruik van stapelblokken lijkt mij een goed idee. Altijd onderhoudsvrij. Als je de ondergrond waar de blokken op komen te rusten goed verdicht is dit mijns inziens voldoende. De hoek van een lounchebank zou ik op 70 gr zetten. Originele steigerhout banken hebben deze hoek en bij mij bevalt dat uitstekend.
Succes met je project.
 
Gerelateerde onderwerpen Antwoorden Datum
1
7
3
32
4
3
1
5

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu