Bang voor vloerbedekking los leggen woonkamer 25 m²

Dreamcatcher

  • #1
Hallo klussers,
Het onderwerp zegt het eigenlijk al.

Ik heb (o.a. pfff) een vloerbedekking te leggen in een woonkamer van ongeveer 25m2 (3.5 mtr breed, 6.7 mtr lang) Helaas met veel hoekjes
(schouw, inbouw kast die uitsteekt?) en uitsnedes.

Omdat ik een schat van een hond heb met lang haar die erg van modder houd, wil ik wel over een paar jaar de vloerbedekking zonder al te grote drama's kunnen verwijderen en ik wil deze dus eigenlijk niet verlijmen.

Verder zit ik nog met een houten ondervloer, waardoor er nog isolatie onder moet. Al met al (met de rest van het huis) komen er een hoop kosten aan. Mijn vraag aan jullie is:

Is het zelf leggen van zo'n lap vloerbedekking en dan ook nog los te doen?? Ik heb tips gezocht over het leggen van vloerbedekking met behulp van spijkerlatten, maar een goede gebruiksaanwijzing heb ik niet gevonden, jullie een goede tip? (behalve dan de tip om het professioneel te laten doen :wink: )

Het originele idee wat ik voor deze vloer (in combinatie met mijn hond) had zijn tapijttegels. Heel mooi, heel duur maar indien smerig makkelijk vervangbaar. Maar hoe doe ik dat met de ondervloer? Moet ik dan houten vloerplaten leggen?? (kruipruimte is niet geïsoleerd, ondervloer is niet recht)

Ik hoop dat er iemand is die mij uit mijn gepieker helpt.
Alvast bedankt.
Groetjes Dreamcatcher
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #2
Er zijn veel vloerbedekkingen die niet verlijmd worden, er wordt dan een strip met spijkers langs de plint bevestigd en daarop wordt de vloerbedekking gespannen, voordeel is dat uw hond het ook niet lostrekt.

U kunt natuurlijk ook kiezen voor een hond met modder die van lang haar houdt, dan is hoogpolige vloerbedekking aan te raden :wink:
 

Dreamcatcher

  • #3
Hoi,
Ach, de hond is een al wat ouder model, die knaagt niet (meer) op vloerbedekking. :D Maar hoe krijg je de vloerbedekking als leek nou strak gespannen op die latjes, dat is waar ik over zit te "tobben".
Ik krijg het er wel in, ik ben niet onhandig maar hoe krijg ik het er netjes in zonder een "golfslag".

Vandaar dat die vloertegels me wel handig leken, als ik al niet zat met die ondervloer Pffff (ben kort ervoor toch een stoffeerder te "bestellen")
 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #4
Ik heb in huis op diverse plaatsen vloertegels gelegd.
Wat het grote voordeel van vloertegels voor een amateur is, is dat je ze per stuk op maat kunt snijden, en dus niet zit met dat tegen de kant aansnijden. Om van eventueel spannen maar te zwijgen.

Maar ze moeten inderdaad op een redelijk vlakke ondergrond liggen. Direct op een vlakke betonvloer, of een die geëgaliseerd is. Of op een houten vloer, met spaanplaat (o.i.d.) betimmerd of geschroefd (schroeven heeft voorkeur).

Bij een vloerbedekking met vloertegels moet je geen zachte (isolerende) ondervloer gebruiken, het moet op een harde ondergrond liggen. En isoleren: Als je én hout én spaanplaat én vloertegels hebt, is dat al een aardige isolatielaag. Ik betwijfel of je dan nog extra moet gaan isoleren.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu