Ik ben bang dat tegelvloer niet op juiste manier is gelegd.

Arianne

  • #1
Ik heb een nieuw huis gekocht en mijn klusjesman heeft daar fantastisch in verbouwd. Maar nu is hij de badkamer aan het betegelen en ik heb het idee dat dit niet gaat zoals het hoort.
Hij heeft de wanden eerst betegeld en nu de vloer.Dit wordt gedaan op een beton gestorte vloer (die er al zat, hier lag voorheen zeil overheen.
I.v.m . het afschot in de inloopdouche vult en plakt hij de tegels tot 3-4 cm met Schonox DU en Schonox SK. Dit is een snelbouw-poederlijm voor tegels en plavuizen. Mijn vragen zijn:
1. Kan je hier wel mee ophogen tot 3-4 cm (schat ik)?
2. De tegels liggen inmiddels, er is nog niet gevoegd en op een plek bij de dorpel en ergens anders langs de rand kan ik (nu nog) met mijn vinger onder de tegel komen en voel dat de poederlijm niet 'massief'onder te vloertegels ligt maar er zitten ruimtes tussen. Het lijkt mij dat dit de tegel enorm kwetsbaar maakt en als je wat laat vallen er direct een stuk af kan breken. Of is dit onzin en is dit normaal/standaard?
Heel graag jullie reacties. Hij komt maandag weer om te voegen dus ik zou graag voor die tijd willen weten of dit allemaal ok is. Hij heeft overigens voorgestreken met de Eurocol 099 dispensieprimer en bij het leggen van de tegels gebruik gemaakt van Ruby Tile levels.

Hartelijk dank voor de reacties en ik hoop dat ik mij zorgen voor niks maak :-)
 

Densch

  • #2
1. Sönox SK is een prima lijm en vrijwel universeel toepasbaar. Het word ook gebruikt om vloeren en wanden uit te vlakken. Dus in dat opzicht zou ik zeggen dat 3 tot 4 mm geen probleem moet geven.

2. Heb je een foto van de rand onder de tegel? En hoe groot zijn de tegels?
 

Arianne

  • #3
Hoi Dennis,
mijn dank voor je reactie!
Jij hebt het over 3-4mm, maar ik over 3-4cm!!
Ik zal morgen een foto maken als ik er ben en deze posten.
Ben benieuwd wat je van die3-5cm vindt en van de foto morgen.
Groet,
Arianne
 

Densch

  • #4
Oei, ik dacht echt 3 a 4 mm te lezen. Misschien wel omdat ik SK nooit had gebruikt om er zoveel mee uit te vullen.
Ik denk dat je dan het beste even de producspecificaties kunt bekijken. Staat op de zak. Of anders een belletje met een profesionele bouwhandel.

Ik ben wel benieuwd naar jouw foto.

gr Dennis
 

Arianne

  • #5
En oh ja, de tegels zijn 60/60
Ik heb al op productspecificaties gekeken waar staat dat oneffenheden tot 5 mm kunnen worden geëgaliseerd...
 

Frank

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #6
Waarom bespreekt u uw zorgen niet met degene die het werk uitvoert.
Er wordt op Klusidee geen beoordeling gegeven of werk van derden naar behoren is uitgevoerd.
We willen namelijk niet tussen partijen in komen te staan.

Vraag de klusjes man aan te tonen of het hoogteverschil met deze lijm is te overbruggen en garantie te geven op het uitgevoerde werk.
 

Arianne

  • #7

 

Arianne

  • #8
Dit zijn de foto's van de badkamer zoals die er nu uitziet na het tegelen, moet alleen nog gevoegd worden. Het ziet er mooi uit, maar ik maak mij dus zorgen om de holle ruimtes onder de tegels, met name onder de randen van de tegels zit op vele plekken geen lijm en "zweeft" dit deel van de tegel dus plm 3cm boven de betonnen vloer. Wat gebeurt er als je daar wat op laat vallen of er staat een zwaar iemand op. het gaat niet om een cm2 langs de rand maar om 10cm2 of zelfs meer. Door te kloppen op de tegels hoor ik precies waar holle ruimtes onder de tegels zitten. Is er misschien een tegelzetter oid die mij kan zeggen of dit normaal is of niet. Heb er vannacht niet van geslapen :-/

Frank, ik heb vandaag de klusjesman gebeld die zegt dat ik mij geen zorgen hoef te maken, dat hij het opvult met voegmateriaal. Dat lijkt mij nogal moeilijk... En uiteraard zal hij niet zeggen van je hebt gelijk en nee dat hoort niet zo ik heb het verkeerd gedaan! Hij is 6 dagen druk bezig geweest met dit tegelwerk in de badkamer! Vind ik overigens nogal lang maar ook die gerectificeerde wandtegels zijn niet eenvoudig begrijp ik.

groet,
Arianne
 

Densch

  • #9
Als je eraan twijfelt of dat de tegels wel vast genoeg liggen kun je dat horen om erop te kloppen met bijvoorbeeld een duimstok.
Wanneer een tegel dan los ligt kun je dit horen.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu