Banen bij strijklicht op muur

Calvinchoy

  • #1
Hallo allemaal,

Ik ben sinds kort begonnen met het verven van mijn appartement. De muur van de vorige eigenaar was bewerkt met spachelputz (fijne korrel/bultjes). Aangezien op veel muren vlekken te zien zijn, heb ik besloten om de witte muren te verven.

Ik heb de muren nu 2 a 3 keer zitten verven, maar ik blijft de banen zijn bij strijklicht. Ik vraag me nu af of het aan de techniek van het verven ligt of verf dat ik gebruik?

Ik gebruik onverdund latex en werk de muur af in kleine stukken met een dik laag verf zodat het goed dekkend is. Ik gebruik kwaliteits verf dat in een keer dekkend moet zijn.

Als ik de muur recht van voren bekijkt ziet alles er strak en egaal uit. Als ik schuin tegen de muur inkijkt dan zie ik allemaal banen tervoorschijn komen.

Zijn de banen uberhautp nog weg te krijgen ? Ik las ook ergens dat je spackverf moet gebruiken . . ivm met spachelputz muur. Andere zeggen weer dat een goede tex ook goed te doen is.

Alvast bedankt voor jullie reactie!
 

Kees de schilder

Verf- en houtrotherstel adviseur
  • #2
Voor Spack-Latex bent u eigenlijk nu te laat.

Een extreem matte muurverf met toevoeging van Floetrol als drogingsvertrager kan de banenbontheid reduceren.

In de technische specificaties van deze producten zult u al vaak de term aanzetvrij tegenkomen.

Voorts is het belangrijk met een goed verzadigde brede ( 25 cm ) vachtroller te werken en nat-in-nat, dus doorwerken, zonodig met 2 mensen.
 

Calvinchoy

  • #3
@Kees, bedankt voor de informatie en tips.

Nu ik weet ik tenminste dat ik de dure Spack-latex niet hoef te proberen als het al te laat is.

Ik zal komend week Floetrol halen, zijn er belangrijke punten waar ik op moet letten met gebruik van Floetrol? Het is allemaal nieuw voor mij.

Met nat-in-nat wordt er bedoeld dat een tweede baan steeds een stukje van de vorige baan meeneemt?

Hoe kan ik het verf beste aanbrengen ? Ik werk nu de muur blokje voor blokje af van boven naar beneden . . dus per baan verticaal opgesplitt in 3 a 4 blokken.

Nogmaals bedankt !!
 

Kees de schilder

Verf- en houtrotherstel adviseur
  • #4
U mengt 1/2 ltr. op 10 liter muurverf.

U vult eerst de randen in met een 10 cm. radiatorrollertje.

U zet de roller op een stok zodat u overzicht op uw werk hebt en niet met uw reukoorgaan tegen de muur staat. Nogmaals, zorg ervoor dat de roller volledig verzadigd is met verf.

Rol nat in nat, overlappend en stopt niet, dus niet in blokken als u geen dilitaties in de wand hebt. Doorgaan tot de gehele muur is gerold.
 

Calvinchoy

  • #5
Nog een kort vraagje.

Mocht de tweede poging het mij niet lukken om een mooi resultaat te krijgen, dan ga ik misschien kijken of ik de boel laat spuiten.

In dat geval, kan een bedrijf gewoon een nieuwe laag spachelputz erop spuiten? Of zal dat zelf niet meer zo makkelijk gaan ?
 

Kees de schilder

Verf- en houtrotherstel adviseur
  • #6
Dat is ter beoordeling van het bedrijf wat je inhuurt. Vanaf deze afstand is dat namelijk moelijk te beoordelen.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu