Band rolluik gebroken

JudithS

  • #1
Hallo,
De band van mij rolluik is afgebroken en mijn rolluik dus permanent naar beneden. Kan ik dit opnieuw bevestigen of moet ik deze vervangen?

De geboden klushulp bij het onderwerp "band vervangen" is helaas niet voldoende, aangezien de band niet meer door de doorvoersleuf in de muur zit.
Kun je zo'n band trouwens bij een doe-het-zelf zaak kopen?

Alvast bedankt en vr. groet,
Judith
 

Dingena

  • #2
In elke zaak waar buitenzonwering verkocht wordt zullen ze dit hebben of kunnen ze het bestellen bij de H..O en de zonweringszaken hebben ze het op voorraad. Neem een stukje mee omdat er verschillende breedtes te koop zijn, zodat je dezelfde breedte koopt.

Het nieuwe band bevestigen is makkelijk zelf opnieuw te bevestigen. Een trekveer door de doorvoersleuf trekken met het band er aan en je kan de rest zo weer verbinden.

Succes!
 

JudithS

  • #3
Beste Dingena,
bedankt voor de tip! ondertussen heb ik het band door de sleuf heen naar buiten. Alleen... hoe bevestig ik het band weer aan de katrol buiten?

bedankt alvast voor reactie!
groet, Judith
 

Kluske

  • #4
Ik neem aan dat je de kast buiten al open hebt, neem alle stoppen van de bovenbuis en maak een klein gaatje in de uit einde van het band en schroei hem een beetje aan met een aansteker om rafelen te voorkomen neem nu een klein schroefje en draai die door het gemaakte gaatje en schroef het met elkaar op de katrol vast.

Draai daarna het band een stuk op de buis zet alle stropen weer vast en trek aan het band om te controleren of er genoeg lengte op de katrol zit om het luik helemaal te openen.Monteer dan alles weer op zijn plaats.
 

JudithS

  • #5
Bedankt voor all tips!
Het lukte me helaas toch echt niet zelf. Dus 50 euro later heb ik nu wel weer licht in mijn woonkamer. Maar ik heb goed opgelet en volgende keer kan ik het wel zelf!
Groet, Judith
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #6
Mooi dat het in elk geval weer werkt, bedankt voor de melding.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu