Balustrade videbalkon - glas vervangen plexiglas

Faucon

 • #1
Hallo, ik ben nieuw op dit forum.
Aanleiding om me te registreren is het volgende.
In de woonkamer van ons huis zit een vide balkon. De houten balustrade wil ik vervangen door een glazen balustrade. De balustrade, lengte 335 cm, is helemaal recht dus zonder bochten en zit ingeklemd tussen twee muren. Bij een glazen balustrade zit het profiel waarin het glas geklemd wordt, aan de kopse kant van de betonnen vloer. Op de vereiste hoogte boven de vloer (100 cm) staat de glazen wand volledig los van de muur en wordt uitsluitend ingeklemd door het profiel.
Dergelijke uitvoeringen voldoen volledig aan de regels van het Bouwbesluit. Op het glas kan wel een RVS leuning gemonteerd worden maar ook deze staat, net als het glas, los van de muur. Er zijn voor mij twee redenen om een tweetal wijzigingen in deze lay-out te hanteren nl enerzijds het gewicht (en de prijs) van het glas en anderzijds het toepassen van een houten leuning op het geheel en deze te verbinden met de muur ter weerszijden. Het glas wil ik vervangen door plexiglas, scheelt in gewicht en prijs. De houten leuning moet het plexglas inklemmen. Maar nu mijn vraag: heeft plexiglas voldoende stijfheid om het gewicht van de (eikenhouten) leuning in het midden tussen de twee muren te dragen? Doorsnee leuning 8 x 4 cm. Heeft iemand ervaring met een dergelijke constructie?
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Rola

  Algemeen Bouwkundig Specialist
  • #2
  Alternatief voldoet niet aan de eisen die gelden voor een doorvalbeveiliging in een woonhuis.
   

  Peter

  Specialist Bouw/Sanitair
  • #3
  335 cm is wel erg lang voor een glasplaat, en ook voor plexiglas.
  Dan zal het plexiglas toch ook wel enkele cm dik moeten zijn.

  Met een dun plaatje van 6 mm ga je dat niet redden, ook niet qua veiligheid zoals Rola al aangeeft.
   
  Gerelateerde onderwerpen Antwoorden Datum
  1
  Gerelateerde onderwerpen
  RVS Trapleuning en balustrade

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu