Baltimore LED lamp met bewegingssensor en lichtsensor werkt niet goed...

JWZ

  • #1
Ondanks de juiste setting krijg ik de lamp niet ingesteld dat hij bv een aantal seconden aanblijft en dan weer uitgaat. Ook de kap gemonteerd en dan reageert hij niet. Hij blijft permanent branden.
Blijkbaar zit er een intelligente bewegingssensor in die niet aan de buitenkant zichtbaar is. Weet iemand de oplossing hiervoor of begrijpt hoe dit soort sensor werkt (behalve dat hij op beweging moet reageren..)

Wanneer alles on ON staat gaat hij even) ongeveer 5 seconden) aan nadat ik de spanning via de meterkast er weer op heb gezet en daarna weer uit. Daarna diverse settings geprobeerd.
Gekocht bij de Winkel vermelden is niet nodig, mod.

bedankt voor de feedback

Baltimore lamp 1.jpg Baltimore lamp 2.jpg Baltimore lamp 3.jpg Baltimore lamp 4.jpg
 
Laatst bewerkt door een moderator:

Vonken_trekker

Specialist Elektra
  • #2
Heb je wellicht een foto van de lamp met sensor en instelknoppen?
 

JWZ

  • #3
Zie hier de fotos. Inmiddels werkt wel de tijdinstelling.

De vraag is wat de schakelaarsetting betekent van 5, 6, 7 en 8? DAGLICHTSENSOR en LICHTMODEL

IMG_20200927_182400.jpg IMG_20200927_182456.jpg
 

XanderH

Specialist Elektra
  • #4
Je hebt nu alle dipswitches op "ON" staan, dus:

Detectiegebied 4M
Timer 5s
Daglichtsensor 5 lux
Lichtmodel 100%

Die daglichtsensor zal inhouden, dat wanneer er meer dan 5 lux omgevingslicht is, de lamp niet inschakelt. Hij doet het dus alleen in het donker, niet overdag. Als je dat niet wilt moet je 5 en 6 uitzetten, dan werkt de lamp altijd. Of je kiest een van de tussenliggende opties.

Geen idee wat dat "Lichtmodel" moet doen. Dacht eerst dat je de lamp misschien kon dimmen, op 100%, 50% en 20%, maar wat ik me dan bij "altijd" moet voorstellen?? Geeft de handleiding daar niet meer info over? Probeer het anders eens uit?

P.S. wat doet die bruine draad tussen de armatuur en het plafond, en staat hier spanning op??? Dat moet natuurlijk wel even netjes afgewerkt worden. Mocht je er plek voor hebben, kun je deze draad in het armatuur invoeren en afisoleren met een lasklem (maar denk dat het al snel in je lichtbeeld zit...). Anders even het centraaldoosdeksel openen en de hele draad verwijderen, of de draad afisoleren met een lasklem en achter het centraaldoosdeksel steken.
 
  • Like
Waarderingen: Vonken_trekker

JWZ

  • #5
Geen idee wat dat "Lichtmodel" moet doen. Dacht eerst dat je de lamp misschien kon dimmen, op 100%, 50% en 20%, maar wat ik me dan bij "altijd" moet voorstellen?? Geeft de handleiding daar niet meer info over? Probeer het anders eens uit? Over dit deel wordt in de gebruiksaanwijzing niets gezegd. Dus uitproberen. inmiddels de schakelaar aangepast. Zo wel de kleur van het licht als de felheid is veranderd.

Ook de de tijdschakelaar werkt dus alles is nu in orde.

Bedankt :lol:
 

JWZ

  • #6
Wel bijzonder is dat de lamp soms zelfs aangaat wanneer ik achter een muur en binnen de 3 meter sta. Niemand anders in de gang. Niets beweegt daar. geen lucht verplaatsing. (of mijn ex vrouw uit mijn vorige leven die langs kwam:shock:)
Het heeft misschien met de soort sensor te maken die is toegepast(?)
 

XanderH

Specialist Elektra
  • #7
Het zal dan geen PIR melder zijn, maar een radarmelder. Deze kan door objecten heen detecteren.

Los je dat niet op door het detectiegebied te verkleinen? Met de eerste 2 dipswitches dus.
 

Gerrit B

Specialist Telecom
  • #8
Dit is inderdaad een radar detector die kijkt dus gewoon overal doorheen en in sommige gevallen dus ook gewoon door deuren en muren.
Afhankelijk van de gebruikte radar frequentie zal hij meer of minder door wanden kunnen kijken.
 

Michel0208

  • #9
beste jwz.. ik heb inmiddels de zelfde problemen.. kan jij mij vertellen doe jij je settings heb staan en wat ze doen pleaseeeeeee
 

JWZ

  • #10
Hi Michel,

Ik zal vandaag een foto van de setting maken die ik heb staan. Hij werkt nu prima. Het makkelijkste is dat om de microswitched op "aan" of "uit" te zetten je een pen gebruikt. Daar waar het inktpatroon uit komt past precies over de switch en dus makkelijk te veranderen.
 

Michel0208

  • #11
Top. Ben erg benieuwd
 

JWZ

  • #12
Hi , dit is de setting die ik nu gebruik. Zie afbeelding. Met de gebruiksaanwijzing kun je zien welke schakelaar waarvoor is. Succes en laat maar weten of het is gelukt.
Positie micro schakelaar.jpg
 

Michel0208

  • #13
Doet het nog steeds niet na 5 sec weer uit en gaat niet meer aan op de sensor alleen met de schakelaar.. is het misschien nu te licht
 

XanderH

Specialist Elektra
  • #14
@Michel0208 dipswitch 5 en 6 allebei naar beneden ("OFF") zetten, dan zou hij het ook met daglicht moeten doen.
 

JWZ

  • #15
inderdaad. Dus altijd aan!
 

Michel0208

  • #16
Hij doet het super. Super veel dank.
 
  • Like
Waarderingen: Krunnie

JWZ

  • #17
:prima:
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu