Balkonvloertje

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #21
Ik heb zelf nog nooit tuintegels vastgelijmd, leg ze in (zilver-)zand... Alleen loopt dat zand dan gedeeltelijk je afvoertje in, om het vervolgens te verstoppen. Vandaar het idee om ze te lijmen.

Het lijkt me, dat een poederlijm voor vloertegels zou moeten kunnen, met een groffe lijmkam. Maar misschien zit ik er wel helemaal naast hoor, ben geen vakman op dat gebied.

Ik bedoelde egaliseren over de specielaag van de oude tegels heen, zoals die op dit moment onder één van de tegels zichtbaar is. Of je kunt egaliseren over de dakbedekking weet ik niet.
 

Bjean

  • #22
Zand op m'n balkonnetje zie ik niet zitten, volgens mij wordt dat er niet beter op.
Maar ik heb zo een idee dat die oude specielaag ook gewoon op de dakbedekking ligt.

En die specie ligt er al 30 jaar op, want zo oud zijn deze huizen.
Maar ik ga morgen die oude specie verwijderen en dan kijken hoe de situatie dan wordt. Is de dakbedekking hieronder erg slecht dan moet dat er ook maar uit.

Want dan heeft een vlonder toch ook geen zin meer met die slechte dakbedekking eronder. En ja dan ga ik voor de smeervloer met tegels natuurlijk
 

Bjean

  • #23
Nou Klusidee Kees we gaan toch voor de vlonder.
De specie komt er mooi af en de dakbedekking eronder is nog vrij goed.
Nadat ik gezegd had dat de dakbedekking er ook uitmoest voor de tegelvloer werd er ineens druk over de vlonder gepraat. :D

Met andere woorden ze is bang dat dat niet goed komt als de dakbedekking eruit is... ivm toekomstige lekkages natuurlijk.
Je ziet het vetrouwen is groot, dus niet :lol:
Ga volgende week beginnen.
En bedankt voor de informatie.
 

Pepjo

  • #24
Gefeliciteerd, lijkt me de beste oplossing.

Maarruh, dat parlement van je klinkt meer als een dictator.... :mrgreen:
 

Bjean

  • #25
Is het ook. :lol: :lol: :lol:

Nee hoor ze bedoelt het goed. :wink:
 

Bjean

  • #26
èh :oops: Iedereen bedankt natuurlijk.
 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #27
Vergeet niet aan de onderkant van de regels op een paar plaatsen uitsparingen te maken zodat het water ook zijdelings wegkan. Een klein stukje inzagen en wegsteken met een beitel.

En gebruik rvs schroeven, wel in het vlonders eerst gaten boren, anders breken ze af of raakt de kop onbruikbaar. En het hout gaat ook spijten.

Voor de regels kun je gewoon geïmpregneerd hout gebruiken (latten ca 2,5 x 4 cm zijn heel goedkoop), voor de vlonders bepaal je zelf (en het parlement) of je geïmpregneerd mooier vindt of hardhout.

De regels hoeven niet aan de ondergrond vastgezet te worden. In combinatie met de vlonders zit het zaakje vanzelf muurvast.
 

Bjean

  • #28
Hardhout is wel het mooist, denk ik
Zo groot wordt die vlonder nou ook weer niet, dus dat is wel te betalen.

Hoe groot moet ik de afstand rondom tussen vlonderdelen en muur houden. ivm werking van het hout?
Is 1cm voldoende of kan het minder, een 1/2 cm bijvoorbeeld
Of kan ik dezelfde ruimte aanhouden als die van tussen de vlonderdelen?
 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #29
Ongeveer dezelfde kier nemen als van de vlonderdelen, dat staat het mooist. Je hebt er helemaal geen last van als het niet tstrak tegen de zijkant zit, dus waarom zou je dat doen?

De vlonders onderling ook zo leggen, dat die kieren tussen de plankjes als het ware doorlopen, dus op een hele kleide afstand.
Meestal krijg je die afstand al vanzelf als je de vlonders strak tegen elkaar legt, omdat de verbindingsplanken eronder vaak iets uitsteken.

Gewoon een beetje passen en meten.
 

Bjean

  • #30
Yep dat van die kier zag ik al wel zitten als die rondom en tussen de delen het zelfde is dat staat het mooist natuurlijk.
Maar ik kom net van de bouwmarkt en die hadden ook Plato Wood of zoiets, vlonderdelen van zachthout op één of andere manier bewerkt zodat ze niet rotten.
't Is wel makkelijker te verwerken denk ik.

Ze zijn in iedergeval superlicht en desondanks mooi strak
Zag er een beetje uit als hardhout en dus niet zo als dat geimpregneerde
In prijs maakt het niet veel uit: hardhout of die plato dingen.

Dus tja, plato of hardhout :?:
 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #31
De genoemde soort is (google bedankt) een merknaam van een houtveredelingsbedrijf. Het is dus gewoon een op een bepaalde manier geïmpregneerd hout.

Op de plaats waar jij het legt, zal het weinig te verduren hebben van weer en wind, het lijkt me tamelijk beschut... Zou je de vlonders in de tuin leggen, dan was het wellicht een ander verhaal.

Een nadeel van hardhout is dat eventuele splinters vlijmscherp kunnen zijn. En slecht voor het milieu, de meeste (goedkopere) hardhouten vlonders doen niks met FSC keurmerken e.d.

Verder ga ik niet in op merkgericht aankoopadvies. :wink:
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu