Balken iets ophogen met wat?

Peene

 • #1
Hallo,

Ik heb een versteviging van een houten vloer laten berekenen en daarvoor heb ik een stuk of 6 vuren balken laten komen van de c24 sterkteklasse. De nieuwe balken komen op een reeds aanwezige stalen profiel te liggen maar alleen zijn de balken 9mm lager dan de reeds aanwezige balken, en een andere maat is er niet. De nieuwe balken komen tussen de aanwezige balken in.

Aan 1 kant kunnen ze aan de onderkant tegen de vloer verankerd worden op de goede hoogte, en als ze tegen de vloer waterpas omhoog gedrukt worden is de ruimte aan de overkant 9 mm tussen balk en profiel. Daarmoet dus iets tussen.

Mijn vraag is wat? Stalen hoekprofiel kan, die zijn er in 9mm, maar is er ook een mogelijkheid met hout? Bijv multiplex hardhout ofzoiets? Ik kan daar nergens de sterkte van vinden en aangezien de hele constructie is berekend wil ik het wel degelijk hebben.
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Rola

  Algemeen Bouwkundig Specialist
  • #2
  De oplegging uitvullen met bijvoorbeeld: Blokje hardhout, multiplex van 9 mm, stukje stalen strip.
   

  Peene

  • #3
  Dank dan ga ik dat doen met hardhout multiplex.
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu