Balk dakconstructie aanpassen

maxdehaas

  • #1
Mijn huisje is gebouwd aan begin van vorige eeuw. In de jaren dertig is er een eerste verdieping opgezet.

Een van de balken van de dakconstructie is 200 cm hoog. Omdat hij van voor naar achter loopt en ik liefst de binnenmuren nog 20-40cm verplaats, ben ik op zoek naar een andere oplossing.

Hoe zouden jullie dit doen? En wat kost het bijvoorbeeld om een vierkante balk in het midden te plaatsen?

IMG_20210109_130822.jpg


IMG_20210109_130833.jpg


IMG_20210109_130830.jpg
 

Rola

Algemeen Bouwkundig Specialist
  • #2
Stel deze vraag aan een constructeur.
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #3
Zo te zien moet het nog veel meer gebeuren. Ik zie bijvoorbeeld houtrot in het dakbeschot. Bekijk een eventuele aanpassing van het spant dus in het geheel. Maak een totaalplan. :idea:
 

maxdehaas

  • #4
Thanks ijkenhout. Er zit gelukkig geen actief lek. Bouwkundige raadde aan om goed te ventileren, maar hoefde niet vervangen. Die schoorsteen moet nog wel aangepakt. Dat komt goed.

De achtergevel gaat recht omhoog. Dus wil het verleggen van de balk graag meteen meenemen. Er kom einde maand een constructeur kijken, maar wil alvast inschatting maken zodat ik kan kijken hoe ik de rest ga doen. Hoor dus graag waar jullie aan denken. Alvast bedankt.
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #5
Mooi dat de constructeur al gepland staat. Bedenk wat je allemaal wil veranderen. Op korte termijn, maar ook langere. Bij een totaalplan hoort ook de ventilatie, isolatie, installatie, gasloos, enz.
 

maxdehaas

  • #6
Dat past niet allemaal onder dit onderwerp ;). Maar er staat inderdaad nog wat meer op de lijst. Ik zal nog wel vaker een vraag stellen dus. Thanks
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu