Badrand doorvoerset toepassen in bad met een smalle rand

Bugboy

 • #1
Ik wil een badranddoorvoerset gebruiken voor mijn handdouche in bad, omdat ik zo'n slang in bad onhandig en niet zo mooi vind. Nu had ik al een complete Secuflex gekocht, maar bij montage bleek de opbouwdiameter 70mm te zijn. Dat is eigenlijk net te groot. De Secuflex op de hoek plaatsen is erg onhandig.

Nu zag ik dat er ook een universele badranddoorvoerset beschikbaar is (artnr. 28307000). Deze heeft een opbouwdiameter van 52mm en dat zou wel moeten passen.Nu zag ik dat bij de complete secuflex veel meer onderdelen zitten, waaronder een flexibele transparante buis (#94108000) en een secuflexbox (#28389000). Dit lijkt mij noodzakelijk zodat de slang niet klem kan gaan zitten. Heb ik dit ook nodig voor de universele variant en zo nee, hoe zorg ik ervoor dat de slang niet vast gaat zitten?

Secuflexbox:


Secuflexslang:
[
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Peter

  Specialist Bouw/Sanitair
  • #2
  Die box voorkomt dat de slang verstrikt raakt, met andere onderdelen onder het bad zoals bv waterleiding of badpoten.
  Die doorzichtige slang zorg er voor, dat de chromen slang niet beschadigd.

  Maar ik ben toch wel nieuwsgierig, waar je de slang van de sproeier op aan wilt sluiten.
  Want normaal hoort die bij een complete badrand set of inbouw kraan.

  Let ook op de maat van de moer waarmee je de set vast zet.
  die is breder dan de chromen afdekring van 52 mm, en omdat de rand onder het bad meestal wat rond loopt past die moer niet op een smalle badrand.
   

  Bugboy

  • #3
  Ik heb inmiddels ook met HansGrohe's technische afdeling contact gehad. De secuflex is de 'veilige' variant. Volledig van bovenaf te servicen. Het gebruik van de eenvoudige set wordt afgeraden, omdat je een serviceluik nodig hebt. De berging zit achter de muur van het bad, dus daar maak ik het serviceluik, zodat ik altijd bij het bad kan (mocht dat nodig zijn).

  Ik moet nog zien of ik de secuflex box ga gebruiken of dat ik een andere constructie ga maken waar de slang in komt. De handdouche v/h bad gebruik ik bijna nooit, dus een automatisch oprolmechanisme vind ik niet zo belangrijk. Wel moet die niet verstrikt raken en niet beschadigen.

  Het is een universele badranddoorvoer en daar zet je een normale douchekop op (met een 1/2" schroefdraad). Ook aan de andere kant schroef je die met een 1/2" schroefdraad op een kraan. Ik gebruik thermostaatkraan en een omsteller (beide inbouw). Vanaf de omsteller ga ik dan naar een uitloop uit de muur (onder het bad) waar ik de slang op aansluit.

  De moer waarmee je de set vastzet is inderdaad wat breder, maar daar kom ik denk ik wel mee weg. Morgen krijg ik het spul binnen en dan gaan we eens aan het klussen :D
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu