Badkuip verstopt

Faat

  • #1


Hallo beste mensen,

Ik heb altijd last van een verstopte badkuip.Ik heb een loodgieter laten komen om het op te lossen helaas zonder resultaat.Hij kan niet met zijn veer komen in de standleiding die de grond ingaat er zit een t stuk aan de standleiding.Heb tevens ook een foto hiervan gemaakt met moeite omdat er een klein opening zit aan de zijkant voor de motor.Je kan niet bij de standleiding komen handmatig.
Hoe kan ik dit het beste oplossen aub??
 

Roykes

  • #2
Wat zit er nog meer aangesloten op dat haakse t stuk?

Zoals dit is gemaakt gaat natuurlijk nooit fatsoenlijk werken , dit heeft waarschijnlijk niet zozeer met een verstopping te maken maar eerder met de manier van aansluiten.

-haaks t stuk vervangen voor 45 graden T stuk. dan ben je van alle problemen af.
- ook zie ik een flexibele buis, ook af te raden ( nou valt het bij deze nog mee.
-flexibele buis is in het t stuk gelijmd, naar mijn weten is dit PE en kun je dit niet lijmen. dit zal dus niet water dicht zijn. ( is ook te zien aan de bruine rand)

Is er een mogelijkheid dat je dit kunt aanpassen? of is er niet bij de komen?
 

Faat

  • #3
Hallo roykes bedankt voor je reactie.
Op dat ene kant van de t stuk zit de afvoer van de twee wasbakken.deze twee loopt naar één pvc pijp zoals je ziet op de foto links.
Heb ik wel genoeg ruimte om een t stuk van 45 graden te plaatsen met dat ene witte flexibele buis wat je op de foto ziet.Het enigste manier om bij te komen is een gat te maken dan moet er wel een aantal tegels eruit aan de onderkant omdat daar de meeste ruimte zit of de badkuip moet er helemaal uit en rondom de badkuip opnieuw gaan betegelen met nieuwe tegels.
 

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
  • #4


je zou ook de badafvoer wat ruimer gaan verleggen en daar een liggende 45 graden Y-stuk in plaatsen die daar vandaan naar de wastafel gaat.

en de badafvoer naar dat punt waar de 90 graden t-stuk zat en dan daar 2 bochten van 45 graden gaat gebruiken zodat alles goed weg kan stromen
 

Faat

  • #5
Hallo henk253,

Ik neem aan dat ik dan de badkuip wel eraf moet halen toch.Het badkuip ziet er zo uit zie foto of wat kan ik het beste doen.Wat zijn betere mogelijkheden hiervoor.
 

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
  • #6
Je had een foto gemaakt en daar kon je afvoer zien, denk dat je plat liggend daar zo moet proberen te repareren.

Eerst de badafvoer aansluiting maken.

dan zou ik y-stuk aan de voorkant zetten zodat je die als laatst er op kunt zetten

je hebt ook flexibele bochten met manchet verbindingen eventueel
 

Faat

  • #7
Hoi henk532,

Bedankt voor je reactie.
Aan de zijkant van de badkuip zit er een gat voor de motor maar daar kan ik niet bij komen ik heb met moeite net die foto kunnen maken van de afvoer.Als ik nou paar tegels eraf kan halen aan de voorkant van de badkuip zeg maar onderste twee tegels zou dat dan wel gaan heb ik daar wel genoeg ruimte voor om dat te kunnen vervangen.
 

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
  • #8
Dat kan je doen, het is wel rustig kalm doen, de afvoer beetje passen en meten maar het scheelt je hoeft geen bad te slopen.

als je zo ver bent zet maar een foto kijk ik wel mee.
 

Frank

Vaste beantwoorder
  • #9
Het kan handig zijn om met een multitool de voegen en het materiaal er achter door te zagen. Kit wegsnijden. Hoogstwaarschijnlijk houd je de tegels zo heel en kan je de boel weer onzichtbaar herstellen.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu