Afvoer badkuip verstopt

A

Anonymous

Gast
  • #1
De afvoer van mijn badkuip is verstopt, zouden daar die korrels goed tegen helpen? Heb al vloeibare ontstopper en de rubberen ontstopper geprobeerd, zonder resultaat. Die afvoer is ook onhandig aangelegd en liep nooit echt goed door. Hij gaat nl eerst met een bochtje naar boven voordat ie de vloer in verdwijnt. Maar nu loopt het water nog maar druppelgewijs weg, dus elk advies is van harte welkom!
 
A

Anonymous

Gast
  • #2
Als je die vloeibare ontstopper al zonder succes hebt gebruikt zullen die korrels ook wel niet veel doen, die vloeibare ontstopper wordt geacht beter (maar ook veel duurder!) te zijn. Als je "korrels" koopt, vraag dan naar gewone caustic soda, dat is het goedkoopst. Kijk wel uit voor je ogen en je huid (bril en handschoenen dragen)
 
A

Anonymous

Gast
  • #3
Wil je een rubber ontstopper gebruiken, dan heeft dat geen zin als je niet het overloop-gat af sluit. Dat kun je doen met een natte dweil, theedoek, oid. Methode: laat het bad een flink eind vollopen met de stop dicht (gewoon koud water). Druk een natte doek tegen de overloop-opening, zodat dat gat zo goed mogelijk afgedicht wordt. Laat de kraan doorlopen als je de stop eruit trekt en begin meten met rustige halen te pompen. Blijf dat doen tot de afvoer sneller loopt dan het water uit de kraan!
 
A

Anonymous

Gast
  • #4
Bedankt voor het advies.

Ik had al bedacht om de overloop af te sluiten, maar heb het nog niet met een flink vol bad en lopende kraan geprobeerd. Dat ga ik morgen doen. Het probleem is alleen dat de afvoer nog nooit sneller dan de kraan heeft gelopen, omdat de afvoer verkeerd is aangelegd. Ik laat nog wel even weten hoe het is gegaan.
 
A

Anonymous

Gast
  • #5
... geen succes gehad met de afvoer. Ik vrees dat ik mijn loodgieter moet gaan bellen.
 
A

Anonymous

Gast
  • #6
Dat bochtje naar boven werkt als een soor stankafsluiter is dus niet zo dom!
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu