Badkuip of wasbassin (warmte-behoud)

Status
Niet open voor verdere reacties.
Wij gaan binnenkort de badkamer verbouwen.

Nu zitten we te twijfelen tussen het plaatsen van een badkuip (acryl) en het zelf tegelen van een was bassin. Heeft iemand een idee of er veel verschil is tussen de materialen qua warmte-behoud van het water tijdens het baden?

Heeft er iemand ervaring met het maken van een wasbassin, zo ja, wat zijn je ervaringen hiermee? Alvast bedankt voor de reacties!
 
Ik ben aan het zoeken geweest naar de woorden "was bassin" / "wasbassin" en kom tot ontdekking, dat de betekenis varieert van een waskom, wastafel, tot een gemeenschappelijke waterplaats voor het doen van de was in oosterse omgevingen. Een was bassin als begrip voor een specifiek type bad heb ik niet kunnen ontdekken.

Daarnaast zag ik tijdens die zoekactie, dat je op een ander forum dezelfde vraag op 2 januari hebt gesteld, maar er geen antwoord op hebt gehad. Dat moet haast betekenen dat eigenlijk niemand begrijpt wat je bedoelt.

Het lijkt me daarom erg handig als je een nadere omschrijving geeft van wat bedoeld wordt met dat was bassin, inclusief eventuele afmetingen. Alleen dan kan er misschien een gericht antwoord gegeven worden over de vraag over warmteverlies.
 
Voor mij is het klip en klaar dat het hier gewoon om een bad(kuip) gaat, zoals er ook geschreven is. Waarschijnlijk is de TS van belgische komaf en daar gebruikt men wel eens een voor ons vreemd klinkend woord voor een bepaald iets.
Het moge duidelijk zijn dat het warmteverlies in een zelf gemetseld en betegelde badkuip vele malen hoger is dan bij een acryl badkuip. Dit doordat de massa van het beton en tegels een veelvoud is van een acryl kuip. Maar als ie eenmaal warm is blijft ie dat ook wel een tijdje :wink:
Ervaring heb ik er niet mee maar een kritiek punt van aandacht is de waterdichtheid en de vorm. Waterdichtheid spreekt voor zich en vorm i.v.m. de uitvoerbaarheid van het tegelwerk. Ronde (en dus comfortabele) vormen worden hierdoor moeilijk te realiseren.
Suc6
 
Maar je kan er natuurlijk wel makkelijk een vloerverwarmings systeem in verwerken en dan kan het wel eens heel lekker warm blijven.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Heb je problemen met wachtwoorden of reset, stuur een mailtje naar info a p e n staartje klusidee nl Nog niet geregistreerd? Registreer nu
or Log in via
Back
Bovenaan Onderaan