Badkamerwand met waterdichte betoncire

Daan1305

  • #1
Beste,
Graag zou ik jullie mening willen horen. In onze (nieuwbouw) badkamer is door onze aannemer een (douche) kolom geplaatst. 1 zijde van het kolom wordt gebruikt als kast en de andere zijde wordt als douchewand gebruikt. Het kolom is gemaakt van hout en afgewerkt met groen gips (zie foto’s). Vervolgens heeft onze stucadoor de wand waterdicht
gemaakt met speciaal stucwerk en tevens met kimband. Daarover is een waterdichte betoncire (met hard) aangebracht en afgekit. Nu lees ik veel over ‘hout’ in een badkamer en begin hem nu best te knijpen. Meer over de kans op lekkage. Ik hoor graag jullie mening over de constructie die is gebruikt. Alvast bedankt!
 

Verwarming Sp.

Specialist Verwarming
  • #2
Ik mag aannemen dat je garantie hebt?

Zelf zou ik het inderdaad NOOIT zo maken, ik heb genoeg ellende met hout in de badkamer gezien. Helemaal met die nisjes is het bijna vragen om problemen.
 

Daan1305

  • #3
Uiteraard garantie, maar zit natuurlijk niet op ellende te wachten. Kan je aangeven op welke signalen we moeten letten op moment dat het fout dreigt te gaan?
 

Walker

Specialist Deuren en Kozijnen
Moderator
  • #4
Donkere plekken die niet opdrogen, loskomend betonciré of stucwerk. Dat zijn de 1e symptomen.
 

Daan1305

  • #5
Momenteel merk ik 1 plekje op waar ik over twijfel. Het plekje zit in de nis (waar de leidingen ook lopen) en kan je een klein beetje indrukken, loopt niet helemaal door, is een klein beperkt plekje. Zie dat er nergens een gaatje ofiets zit. Zou dit iets kunnen zijn?
 

Verwarming Sp.

Specialist Verwarming
  • #6
Iets wat je in kunt drukken is natuurlijk nooit waterdicht. Dus direct actie ondernemen!
 

Daan1305

  • #7
We zullen in het nieuwe jaar direct een melding maken bij de stucadoor die de betoncire heeft aangebracht. Het is een beperkt plekje, dus kan zijn dat laag van betoncire niet heeft gehecht. Maar mee eens dat we moeten constateren of het nat is daarachter. Kan het kolom wel met tegels afgewerkt worden?
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu