Badkamervloer uitvlakken.

Kiske

  • #1
Hoi,

Binnenkort ga ik mijn badkamer verbouwen. De originele douche gaat vervangen worden door een ligbad, er komt een broyeur toilet, badmeubel, designradiator, verlaagd plafond, geforceerde afzuiging en nieuwe wand- en vloertegels. Nu komt mijn vraag.

In de oorspronkelijke vloer zat een "douchebakje" wat was gemaakt door een aantal verzonken tegels, je kent dat wel, het douchegedeelte is dan iets dieper dan de rest van de vloer. De hele tegelvloer (ongeveer 4 vierkante meter) heeft dan ook een beetje afschot richting die bak.

De nieuwe vloertegels wil ik graag over de bestaande tegels heen lijmen maar ik wil de vloer graag eerst vlak maken omdat dat afschot door het plaatsen van het bad verder geen enkel nut meer heeft. Kan ik na de bestaande vloer eerst te hebben "aangebrand" met een cementpapje deze egaliseren met egaline? Het verschil in hoogte is door het afschot niet erg groot maar ik zou het toch graag uitvlakken.

Alvast bedankt voor jullie reacties...
 

Pepjo

  • #2
Ik vrees dat dat niet hecht aan de tegels die er nu inzitten. Dan zal je in het verzonken gedeelte, de oude douche, de tegels eruit moeten halen en dan egaliseren.
 

Kiske

  • #3
merk verwijderd
Ik ben toch enigszins verbaasd dat het woord broyeur (wat Frans is voor vermalen) wordt verwijderd. Dit terwijl de officiele merknaam ****** broyeur is. Als dat er nu had gestaan was het een terechte verwijdering geweest maar omdat een broyeur toilet nu eenmaal een gangbare benaming is in Nederland en geen merknaam lijkt me deze ingreep van een overijverige moderator wat overdreven. Laten we wel een beetje normaal blijven doen. Je moet e.e.a. wel leesbaar houden voor de forumleden.
 

Cvolieboy

Specialist Verwarming
  • #4
Hoi Kiske,

Uw reactie lezend vraag ik me toch af waarom u zo verbaasd reageerd op verwijdering van een door u vermeend genoemd merk.

Ik kan namelijk het verband niet leggen tussen het noemen van al de te gebruiken artikelen en de eigenlijke vraag over het uitvlakken van de vloer.

Het noemen van een vermeend merk, is in dit geval dus helemaal niet relevant met betrekking tot uw vraag, het verwijderen daarvan is dus niet zo vreemd.

Het is noemen van een merk van wat dan ook laten we het liefst zo veel mogelijk achterwege, behalve als het niet anders kan, dat zijn ook de forum regels en die proberen we met z'n allen (dus alle forum leden) zo normaal mogelijk te handteren.

Vr Gr
 

Kiske

  • #5
Hoi,

Ik kan me Uw reactie ook wel enigszins voorstellen en de benaming broyeur toilet is inderdaad in dit geval ook eigenlijk niet relevant maar in de oorspronkelijke post staat dat er een merknaam is verwijderd terwijl er geen merknaam stond. De benaming broyeur toilet is geen merknaam en is derhalve onterecht verwijderd. Daar gaat het mij om.

De benaming stanley - mes wordt toch ook gewoon gebruikt hier op het forum dan hebben we het toch ook niet over een vlijmscherp mes. Sorry maar ik vind al dat paranoia merknamen gedoe hier een beetje overdreven. Nogmaals een broyeur toilet is geen merknaam het merk is ****** broyeur en dat stond in de oorspronkelijke posting nergens.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #6
U hebt gelijk, het is een soortnaam, de benaming is inmiddels terug geplaatst, het andere door u genoemde merk is wel verwijderd.

Wilt u even uw berichten lezen, het gaat over het onderschrift, misschien is hier toch sprake van de pot die de ketel ................
 

Kiske

  • #7
Beste Jan,

Ik heb mij berichten zojuist gecontroleerd maar ik kan daar helaas geen bericht ontdekken!!!! Wat mijn onderschrift betreft ik heb het inmiddels verwijderd maar ook daar slaan jullie de plank hopeloos mis. Trikken is geen merknaam het is de benaming voor het rijden met een Trikke. Tja en dat ik nu toevallig Webmaster ben van twee fora die over Trikken gaan wil nog niet zeggen dat ik in die dingen handel maar wel toevallig een enthousiast beoefenaar ben van de sport.

Hoe ik daartoe ben gekomen wil ik je desnoods graag in een PB toelichten en dan zul je zien dat dit een loffelijk streven is en dat ik niet handel uit geldelijk gewin. Met mijn onderschrift poog ik mensen bekend te maken met het Trikken en leden te werven voor mijn beide fora. Maar goed het onderschrift is verwijderd. Mag ik zeggen dat ik het allemaal een beetje ver vind gaan?

Bedankt trouwens voor het feit dat jullie nu wel inzien dat het een soortnaam is i.pv. een merknaam.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #8
Ik heb nogmaals het bericht verstuurt.

Ik denk niet dat ik de plank mis sla, ik handel volgens de forumregels en die staan reclame nou eenmaal niet toe, wordt dit wel toegestaan dan wemelt het binnen de kortste keren van de reclame.
De site is opgezet door een particulier die het leuk vind dat klussers elkaar kunnen helpen, wanneer iedereen voor elk willekeurig doel reclame kan gaan maken gaat dit overheersen.

Als webmaster van andere fora zal het u opvallen dat er gepoogd wordt sluikreclame te maken en spam te plaatsen, indien dat bij u nog niet het geval is hebt u geluk gehad.

Ik wil voorstellen dat u hierop een reactie plaatst en dat we het daarbij laten en ons verder gaan concentreren op uw oorspronkelijke vraag.
 

Kiske

  • #9
Beste Jan,

Ik snap precies wat je bedoelt maar soms ontkom je niet aan reclame om e.e.a. te verduidelijken en dan is het wat mij betreft best toegestaan. Ook ik ben een gewone particulier die voor de hobby twee fora runt en ook betaalt. Dat er regels zijn op een forum is ook niet erg maar die moeten dan wel consequent toegepast worden en ik vind persoonlijk dat een moderator in geval van twijfel moet overleggen met anderen.

Indien er op een van mijn fora gemodereerd wordt staat er ook bij wie die moderatie heeft uitgevoerd zodat je bij die persoon te rade kunt gaan. Op dit forum kun je eigenlijk verder niets dan publiekelijk reageren en wat mij betreft had deze discussie dan ook best buiten het forum om gevoerd mogen worden want we zijn inmiddels behoorlijk off-topic.

Terug naar mijn vraag dan maar weer? (hopelijk zie je dit niet als "wannabee-mod" gedrag). BTW, prima forum hoor zeer informatief.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #10
Hallo Kiske,
bedankt voor uw compliment over het forum.

Ik denk dat we ondanks wat kleine verschillen toch op ongeveer dezelfde wijze werken op het forum.

Wat betreft uw vraag, wat Pepjo al aangaf zou ik de tegels in de douchebak verwijderen en dan de vloer op de juiste hoogte brengen.
Dit kan met egaline maar ook met een cementmortel wanneer de laag min. 3 cm dik moet worden.
Bij gebruik van een egalisatiemiddel hoeft de vloer nieet aangebrand te worden, bij cementmortel is dit wel beter.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu