Badkamervloer egaliseren met Wedi/Q-platen?

Chaheed9

 • #1
Ik heb betegeld badkamertje van 3m2 met een verkeerd afschot: Het douchegedeelte loopt waterpas, en daarbuiten loopt de badkamer zelfs lichtjes af richting de gang(!). Behoorlijk foute boel dus.

Ik wil de vloer opnieuw gaan aanleggen. Omdat de muur al afgewerkt is zat ik eraan te denken om de gehele vloer 4cm te verhogen: Het douchegedeelte doe ik gewoon met zandcement. Daarbuiten wil ik voor het gemak platen gebruiken. Problematisch is echter dat dat gedeelte nu op afschot ligt (1cm/m).

Kan ik de W/Q xps-kern constructieplaten (40mm) met dikbed tegellijm aanbrengen op deze bestaande tegelvloer? Ik vrees dat de draagkracht van de platen onvoldoende is indien het op deze manier wordt aangebracht.

De keuze voor de platen is puur omdat ik de vloer een aantal cm wil verhogen, en het me op deze manier heel wat tijd bespaart.

Alvast bedankt.

Dubbel bericht verwijderd - mod
 
Laatst bewerkt door een moderator:
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • IJkenhout

  Vaste beantwoorder
  Moderator
  • #2
  Is het een houten of betonvloer?

  Je kan de bestaande cementdekvloer er ook uithalen.
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu