Badkamervloer met houten vloer

Johanvdsluis

  • #1
Ik heb een vraag over mijn badkamervloer.
Ik kan helaas geen betonvloer storten omdat de balken dit niet kunnen hebben.
Nu heb ik gehoord dat er wel een aantal andere oplossingen zijn.

Ik hoorde dat je een houten plaat kunt leggen en dan daaroverheen iets kunt opsmeren, maar wat dit is weet ik op dit moment niet. Kan iemand mij helpen en zeggen wat voor spul dit is of wat de beste oplossing is?

Alvast bedankt

Gr Johan
 

Espaan

  • #2
Ik weet niet precies wat je bedoelt, maar het is in principe ook mogelijk de vloer van watervaste vloerplaten te maken. Hier is ook overheen te tegelen met de juiste materialen. Beton is natuurlijk wat meer waterbestendig en steviger, maar bij goed lijmen, voegen en kitten zou het moeten kunnen.
 

Tiemen

  • #3
Ik heb voor een toilet-vloer eerst een stuk watervast triplex (kan ook met spaanplaat!) heel nauwkeurig voorbehandeld met loodvrije menie (2/3 lagen).

Daarna plaat geplaatst (zonder de wanden te raken ±1cm van de wand af) toen met (merk verwijderd) 685 afdichtpasta en kimband (er zijn ook andere merken) de muur-koppelingen afgedicht, daarna met watervaste speciaallijm die vloer ingesmeerd en getegeld en de voegen vervolgens gedaan met waterdichte 'speciaal-voeg' en de 'zaak' zit 100% okee.

Met wat grotere oppervlakten heb ik geen ervaring, maar als de ondergrond 'stijf' en 'strak' is kan je een heel eind komen volgens mij.
 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #4
Watervast triplex of underlayment: kan vast wel...

Spaanplaat: absoluut ongeschikt. Heb je wel eens een stuk spaanplaat gezien wat een paar dagen buiten in de regen heeft gelegen? Verpulvert helemaal.
Ook menie helpt daar niet aan, één kiertje en het is mis!
 

Frank

Vaste beantwoorder
  • #5
Er wordt wel (groene) spaanplaat met het predikaat watervast verkocht, maar laat dat maar lekker staan want het is rommel.
 

H@ns

  • #6
Het is misschien rommel (spaanplaat) maar het is zeker watervast en geschikt voor dit doel!
 

Frank

Vaste beantwoorder
  • #7
Nou, ik heb wel eens een badkamertje "mogen" afbreken waar dit spul in de vloer verwerkt was vanwege dansende vloertegels; oorzaak totaal verotte watervaste spaanplaat.
 

Peter

Specialist Bouw/Sanitair
  • #8
Hiervoor is bij de bouwmaterialen handel een perfekt produkt voor te koop, van bekend duits merk dat ook zogenaamde tegel hoek profielen levert.

Ik heb hier in een ander topic al eens uitgelegd hoe dat werkt. :wink:
 

Orgelman

  • #9
In 1993 toen wij ons huis uit 1619 hebben gerestaureerd kwam er uiteraard ook een badkamer. Deze kwam op de voormalige zolder. De originele houten vloer is uitgevlakt en bedekt met underlayment-platen. Na plaatsing van douchebak en bad is er een vloer 'gestucadoord' van een kunststofmateriaal.

Op de rekening staat KH-vloer. Het oogt als granito doch is kunststof. Het is ook aangebracht door een stucadoor. De vloer is na droging gelakt met een 2componentelak.
Nu 13 jaar later is de vloer nog steeds in uitstekende conditie.

groet van orgelman
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu