Badkamerventilator zonder buis

Helpmnkoelkastisstuk

  • #1
Mijn badkamerventilator zit gewoon op een gemetseld ventilatiekanaal aangesloten. Er zit geen buis in dat kanaal. De badkamer zit vlak onder het dak, dus het kanaal is nog geen halve meter lang. Het gemetselde kanaal is zo'n 8 x 8 cm gok ik.

Is dit een probleem of kan ik dit zo laten zitten? Zonder de badkamer uit te breken is het namelijk niet te doen om er een buis in te bevestigen.
 

Willem52

  • #2
Hoi,
Heeft het tot nu toe niet tot problemen geleidt.
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #3
Gaat het kanaal ook verder naar beneden? Zit er meer op aangesloten?
 

Helpmnkoelkastisstuk

  • #4
Het kanaal gaat ook naar beneden. Daar komt wel een buis uit maar die haal ik weg. Dat was namelijk voor het toilet, maar die heeft al voldoende ventilatie, dus wil ik de ruimte besparen door die buis weg te halen.

Ik maak het dus dicht daar. Het zal wel het meest ideaal zijn om het zo hoog mogelijk dicht te maken, maar in een gemetseld kanaal iets dichtmaken lijkt me een uitdaging. Dus dat doe ik dan onderaan, waar de buis eruit steekt, tenzij dit een slecht idee is volgens jullie.

Het heeft tot nu toe niet tot problemen geleid, al zit er aan de binnenkant van het kanaal wel een soort stoffige laag die je er met je vingers vanaf kunt halen (plakt een beetje). Ik vraag het eigenlijk omdat ik me afvraag of het misschien slecht is voor de efficiëntie van de luchtafvoer.
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #5
Dit is inderdaad desastreus voor de efficientie.

Er is hier ergens een topic van iemand die een schoorsteen van bovenaf heeft verruimd. Er zijn wellicht mogelijkheden om er toch een buis in te krijgen.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu