Badkamerventilator steekt uit plafond

wesley.vos

  • #1
Hallo allemaal,

In onze nieuwe woning die we aan het verbouwen zijn heb ik een probleem in de badkamer. De vorige bewoners hebben een vlakkanaal met daaraan een verloop naar een 125mm buis tussen het plafond en de verdiepingsvloer verwerkt (badkamer is op de begane grond). Het 125mm uiteinde van het verloop is gelijk met het plafond, waardoor er geen ventilator 'in past'. De meeste ventilatoren hebben namelijk nog een stuk buis (langer dan de ingang van het verloop) aan de achterkant waar ook de schoepen in zitten. Als ik deze in de buis druk heb ik ongeveer 5 a 10 cm ruimte tussen het plafond en de ventilator. De vorige bewoners hebben dit 'opgelost' door er langere schroeven in te steken, maar dat is niet mooi. Ter indicatie heb ik een (slechte) foto van het gat erbij gedaan.

Wie heeft een idee om een badkamerventilator te plaatsen ondanks dat er weinig ruimte is? Vanwege de algehele renovatie van de badkamer zijn we op zoek naar een zwarte ventilator wat de zoektocht ook moeilijker maakt. Ik kwam online wel al witte opbouwramen tegen voor 100mm ventilatoren maar nog niet in het zwart voor 125mm. Ook kwam ik al een (slimme) volledig opbouw ventilator tegen maar deze was in vergelijking met de standaard ventilatoren heel duur.

Ik overweeg zelf een opbouwraam te maken van hout, deze te 'bekleden' met zwarte kunststof profielen en alle naden af te kitten maar ben bang dat dit een amateuristisch projectje gaat worden en vragen om problemen is (aangezien hij recht boven de douchecabine komt te hangen).

Wie o wie heeft een goed idee, alvast bedankt!

IMG_4331.jpg
 

Haplo

  • #2
zoek eens op "intellivent 2.0". Deze is vlak tegen het plafond te plaatsen. Alleen in het wit, misschien zelf zwart spuiten?
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu