Badkamerventilator verwijderen

Driessen

 • #1
In de badkamer is er continue afzuiging en dit is te veel.
Ondanks dat de verwarming aanstaat af en toe is het koud in de badkamer. Daarbij staat de deur vrijwel altijd open dus de afzuiging is totaal overbodig. Daarbij maakt het veel lawaai.
Er zit ook een schakelaar om de ventilator aan en uit te schakelen maar hij gaat nooit helemaal uit ondanks dat de schakelaar op uit staat.
Ik heb dat wat in het plafond zit al een poosje geleden half uit de buis getrokken om het lawaai wat te verminderen maar helemaal weg gaat het lawaai niet en de kou ook niet.
Nu hoopte ik gewoon een ander roostertje in het gat te plaatsen en dat dan die ventilator eens zou ophouden met draaien! Maarnee, als er helemaal niets in het gat zit gaat ie nog veel harder draaien. Het nieuwe roostertje kan dicht gedraaid worden (gewoon een simpel plastic, rond kapje met schuifjes die dicht gaan als het kapje gedraaid wordt) maar als ik het dicht draai stijgt er een helicopter op, zoveel lawaai gaat die ventilator dan maken.
Nu las ik iets over hygrostaat/vochtsensor ofzo: zou die verkeerd afgesteld zijn? Ik las ook iets over het aantrekken van lucht, dat ie dit blijkbaar te veel doet?
Ik heb geen idee hoe dit te veranderen is: als ik het roostertje/kapje weghaal zie ik alleen een buis die de bocht om gaat.
Zit het systeem dan in de schakelaar? Kan ik die van de wand afschroeven, snoertjes er uit en weg herrie en kou?
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Screech

  Specialist Verwarming
  • #2
  Ik denk dat u mechanische ventilatie heeft, op de zolder hangt er dan een vierkante box waar de ventilator inzit.
  Normaliter zit er in de keuken en het toilet net zo'n gat in het plafond.

  Als die ventilator veel lawaai maakt, zijn waarschijnlijk de lagers defect.
  De Mechanische ventilatie hoort "altijd" op laag toeren te draaien om het vocht uit de woning te houden (niet alleen de badkamer)
   

  Bundy

  Specialist Verwarming
  • #3
  Belangrijkste en zwaar onderschat probleem is het niet ventileren van douche en badruimten.

  Fabels als: ik zet wel ,n deur of ,n raam open werken niet.

  Over blijft ,n ruimte die veels te lang nat blijft na het douchen
  met als resultaat een grote schimmel vorming.
   

  Sxnder

  Specialist Elektra
  • #4
  Dat ding wat je al verwijderd hebt is waarschijnlijk het aanzuigventiel. Normaal gesproken hoort dit ventiel zo ingesteld te zijn, dat de juiste hoeveelheid lucht ververs wordt. Het ventiel verwijderen zal dus het systeem ontregelen. Laat dus een ventiel plaatsen wat goed is ingesteld en laat het hele systeem eens onderhouden.
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu